Bravúros győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott az Európa Kupában

A magyar női vízilabda-válogatott fantasztikus hajrával 11-9-re legyőzte az olasz csapatot az Európa Kupa voloszi csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Bíró Attila alaposan megfiatalított csapata diktálta a tempót, az olaszok elsősorban az emberelőnyös szituációknak köszönhetően tartották a lépést. A rivális négyből három fórt értékesítve egygólos hátrányban volt a nagyszünetben.

A harmadik felvonásban mindkét kapu előtt sok hibát követtek el a magyarok, az olaszok pedig ezt kihasználva kétgólos előnyre tettek szert.

A zárófelvonásban két percen belül megfordította az állást a magyar csapat: előbbi Leimeter volt eredményes, majd Vályi emberhátrányban szerzett labdát, végigúszott a medencében, és betalált. Néhány pillanattal később újra Leimeter lőtt gyönyörű gólt, miután „elsüllyesztette” az olasz kapust.

Három és fél perccel a vége előtt Gyöngyössy harcolt ki előnyt, Bíró Attila időt kért, a kijátszott figura végén pedig Gurisatti lőtt fontos gólt. Az olaszok szépítettek ugyan, de a túloldalon Csabai hatalmas, keresztléces gólt dobott. Az olaszok egy perccel a vége előtt emberelőnyben lövésig sem jutottak el, ezzel eldőlt a találkozó.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttesére pénteken két mérkőzés is vár, délelőtt a németek, este pedig a házigazda görögök ellen.

Női Európa Kupa, B-csoport, Volosz (Görögország), 1. játéknap:

Olaszország-Magyarország 9-11 (2-4, 2-1, 4-1, 1-5) 
Vezette: Radicevic (horvát), Dreval (orosz)

OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Gragnolati, Queirolo 1, Aiello 2, Picozzi, Bianconi 3, Emmolo, Palmieri 2, Avegno, Dario. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

MAGYAROSZÁG: Kasó – Rybanska 1, Máté, Gurisatti 2, Horváth B. 1, Kövesdi, Parkes, Leimeter 2, Kuna, Gyöngyössy 1, Csabai 2, Vályi V. 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A magyarok további programja:

péntek:
Magyarország-Németország 10.00
Görögország-Magyarország 19.30

vasárnap:
Magyarország-Izrael 7.30

Az Európa Kupában két ötös csoportban rendezik a selejtezőket, mindkettőből az első három helyezett jut a sorozat március 23. és 25. közötti szuperdöntőjébe, a csoportelsők egyből az elődöntőben kezdenek majd. A másik csoportban Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország és Horvátország küzd egymással.
A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

(MTI)

Fotó: Áts Bertalan / waterpolo.hu