Bravúros szereplés a Kometa Cycling csapatától a Giro di Sicilia versenyen!

Az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapata remekül teljesített a szombaton véget érő szicíliai körversenyen. Első szakaszt követően a hegyi győztesnek járó piros trikóban tekerhetett tovább Isaac Cantón, és a csapat összesítettben második hellyel zárta a megmérettetést.

A Faster Promotion tájékoztatása szerint Isaac Cantón, José Antonio García, Juan Pedro López, Stefano Oldani, Antonio Puppio, Michel Ries és Diego Pablo Sevilla lettek kijelölve, hogy szembe nézzenek ezzel a nehéz és változatos versennyel, egyéni és csapat szintű kihívással.

Már az első nap óriási sikereket könyvelhetett el a csapat, hiszen Isaac Canton lett a szakasz hegyi királya.

A második nap következett a leghosszabb, 236 km hosszú szakasz, ahol Diego Pablo Sevilla kiválóan szerepelt, és harmadikként ért célba.

A harmadik szakasz végén Juan Pedro Lopez támadást indított az utolsó kilométereken, ami végül a szakaszgyőztes Brandon McNulty előre törésének kiváltója volt.

Az utolsó szakaszon Michel Ries kilencedik lett, és így a 9. helyen végzett az összesített rangsorban. A  Kometa  Cycling Team három versenyzője is a TOP25-ben zárta az etapot.

Végezetül, a csapatok között a Kometa Cycling Team második lett a körversenyen, ami kiemelkedő teljesítmény egy ilyen fiatal csapattól egy ilyen magas színvonalú összecsapáson.

A Jesus Hernandez által vezetett csapat sikeres szerepléssel hagyja el Szicíliát, és készül a következő spanyolországi megmérettetésre, a Klasika Primavera Amorebieta-ra.

Versenyszakaszok:

Április 3. Catania – Milazzo (165 km)
Április 4. Capo d´Orlando – Palermo (236 km)
Április 5. Caltanissetta – Ragusa (186 km)
Április 6. Giardini Naxos – Monte Etna/ Rifugio Giovanni Sapienza (122 km)

 

fotó: LaPresse – Fabio Ferrari