Bravúrra készülve

Remekült hangolt a 2018 Star-1/Satellite Siófok nemzetközi strandröplabdatornára a Szabó Dorottya, Háfra Dominika páros. Az egység bravúrra készül a rangos viadalon.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint sűrű hetek állnak Szabó Dorottya mögött. A legjobb hazai strandröplabdázók egyike társával, Háfra Dominikával ezüstérmet szerzett az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával rendezett strandröplabda-bajnokságon. S tette mindezt úgy, hogy sérülés hátráltatta. „A Lupa-tavi döntő első, szombati napján meghúztam a combomat, így vasárnap mindkét meccsen kisebb fájdalmat okozott a futás és az ugrás is – jegyezte meg Szabó. – Nagyon köszönet Vígvári Benedek masszőrnek, aki mindent megtett azért, hogy a sérülés ne látszódjon meg a teljesítményemen, és ne történjen nagyobb baj.”

A páros csupán két napot pihent, aztán már Portoroz felé vette az irányt. Szlovéniában aztán Szabó elmondása szerint önmagukat is meglepték azzal, hogy az ötödik helyen végeztek a MEVZA-tornán. A siker értékét ráadásul növeli, hogy csupán a későbbi győztestől kaptak ki. Most pedig már gőzerővel készülnek a siófoki, World Tour-versenynek számító szatellitversenyre.„Siófokon Portorozhoz képest is több ország több jó párosa vesz részt, így győzelem már bravúros lenne a magyar párosoknak – folytatta az Óbudai Strandröplabda SC játékosa. –Megígérhetem, mi mindent elkövetünk azért, hogy megnehezítsük esélyesebb ellenfeleink dolgát.

Szabo_Dorottya_Hafra_Dominika02_2018_strandroplabda

Augusztus 23-án, azaz  csütörtökön kezdődik el Siófokon a szatellitverseny, amely az idén már a rangos World Tour-sorozatban is szerepel, egy csillagosnak számít. A viadal remek lehetőséget jelent a magyar párosoknak a pontszerzésre. A nőknél a főtáblán kapott helyet a magyar bajnok Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros, továbbá a Szabó Dorottya, Háfra Dominika, a Dénesi Brigitta, Győri Panna és a Papp Lujza, Tátrai Nikolett kettős, de a selejtezőben is szurkolhatunk hazai duónak. 

A férfiaknál ugyancsak négy egység tagja a 16 csapatos főtáblának: a bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence mellett a Benkő Balázs, Oláh Botond, a Bán Viktor, Rozgonyi Bálint és Jánossy Bálint, Takács Gergely kettős is érdekelve lesz. A felnőttversennyel párhuzamosan U16-os korosztályban MEVZA-tornát rendeznek. A versenyre már elfogytak az úgynevezett early bird jegyek, ám 900 forintért még lehet kedvezményesen elővételben vásárolniuk. Az érdeklődőknek a belepo@sportugynokseg.huemail címen szükséges regisztrálniuk.