Bronzéremért játszik hétfőn a válogatott, Bacskai Bence az élen

Vasárnap mozgalmas napja volt a magyar küldöttségnek. Kora reggel pótolták a harmadik egyéni versenynap szombatról megmaradt szakaszait és a péntekről áthúzódó magyar-norvég negyeddöntőt a szeniorok csapatversenyében. Utóbbi megnyerése után pedig délután már az elődöntőben volt jelenése a 45 év feletti csapatnak.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Bacskai Bence ott folytatta reggel, ahol előző délután abbahagyta. Az esőszünet miatt félbeszakadt harmadik egyéni versenynapot kétpontos előnyről folytatták reggel a játékosok és Bacskai Bence növelni tudta előnyét. Három rúgás előnnyel vezet most már az argentin Novosad előtt, a korábbi éllovas, francia Felixet már leszakította. Az egyéni döntő napon a férfi mezőnyben Bacskai mellett Tajtyi Ákos és Szabó László játszik majd a top százban, a szenioroknál Lengyel Béla, Bodócs András és Balázsi Csaba van benne az utolsó “cut”-ban (legjobb 48) és a hölgyeknél Nagy Anett van ott a 32-es döntő mezőnyében.

A szenior csapat egy szinte már megnyert meccset kellett, hogy folytasson és befejezzen a pénteki viharszünet okán vasárnap délelőtt. A norvégok ugyan mindent megpróbáltak, de nem tudtak egyenlíteni, a mieink a portugálok után a norvégokat is 3-0-ra múlták felül.

A délutáni programban az argentinok ellen léptek pályára a mieink, a tét már a döntőbe jutás volt. A korábbi válogatott védő, Fabian Ayala nevével fémjelzett dél-amerikaiak ellen óriási ki-ki meccset játszott a válogatott. A három párharcból álló match play típusú mérkőzést az utolsó előtti szakaszon tudták csak megnyerni az argentinok és jutottak ezzel a döntőbe, ahol a szlovákokkal találkoznak. A magyarok vasárnap 13 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a mexikóiakkal játszanak kilenc szakaszon a bronzéremért.

Fotó: Magyar Footgolf Szövetség