Bronzérmet szerzett a magyar felnőtt válogatott az aerobic Eb-n

Az olaszországi Anconában rendezett aerobik Eb második napján a felnőttek léptek színpadra, ahol folytatva a juniorok kiváló szereplését, a nemezetek közötti versenyben bronzérmet nyertek, továbbá hét finálét szereztek. Egyéniben Hegyi Dóra, és Bali Dániel, vegyespárosban szintén a Hegyi-Bali duó, trióban Erdősi Dániel, Frank Cintia, Varga Dorottya, aerodance-ben Bökönyi Klaudia, Deák Anna, Farkas Balázs, Lendvay Réka, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szalóki Emese, Szőllősi Panna, aerostep versenyszámban Kőrösi Kitti, Szabó Júlia, Táskai Anita, Szilvás Angéla, Varga Dorottya, Etényi Zsófia, Szenes Boglárka, Erdősi Dániel, csoportban pedig Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Mazács Fanni, Szőllősi Panna mérettetik meg a vasárnapi fináléban.

A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a selejtező alapján nemzetek közötti sorrendet is hirdetnek, mivel a magyarok minden versenyszámban bejutottak a döntőbe, így az országok közötti viadalban a román és az orosz delegáció mögött bronzérmesek lettek.

Egyéniben Bali Dániel toronymagas, 22.900 pontszámmal az 1. helyen került be a fináléba, Lőcsei Zoltán pedig a 12. pozícióban végzett 19.800 ponttal. A hölgyek egyéni versenyében Hegyi Dóra 21.350 ponttal szintén az 1. helyen kvalifikálta magát a döntőbe, míg Mazács Fanninak az előkelő 10. hely jutott 20.100 ponttal. Vegyespárosban Bali Dániel és Hegyi Dóra mutatkozott be, előadásukat 22.100 ponttal értékelte a zsűri, amellyel a 2. helyről várják a döntőt. Trióban Erdősi Dániel, Frank Cintia és Varga Dorottya képviselte a magyar aerobikot, bemutatójukkal a 7. helyre pozícionálták magukat (20.161 pont). Csoportban a Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Mazács Fanni és Szőllősi Panna alkotta formáció 22.444 pontot gyűjtött, így a 2. helyen végzett a selejtezőben. Aerostep kategóriában két csapattal is részt vettek a magyarok, a Kőrösi Kitti, Szabó Júlia, Táskai Anita, Szilvás Angéla, Varga Dorottya, Etényi Zsófia, Szenes Boglárka és Erdősi Dániel összeállítású együttes 17.700 ponttal a 2., míg a másik aerostep csapatot képviselő Dulai Kíra, Fischer Viktória, Illés Liza, Lauber Anna, Lauber Eszter, Mácsik Blanka, Mácsik Dorottya és Patai Réka 16.050 ponttal a 6. lett. A versenyszabályzat szerint nemzetenként csak egy aerostep csapat juthat döntőbe, így a 2. helyen végző magyar csapat versenyezhet a vasárnapi döntőben. Aerodance versenyszámban pedig Bökönyi Klaudia, Deák Anna, Farkas Balázs, Lendvay Réka, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szalóki Emese és Szőllősi Panna 17.850 ponttal a 3. helyen zárta a kvalifikációt.
Folytatás vasárnap a felnőtt és a junior döntőkkel.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, edző: Nagyon-nagyon szépen teljesített a magyar válogatott. Igazából a selejtezőben nemcsak az volt a feladatunk, hogy bejussunk a döntőbe, hanem az, hogy a nemzetek közötti versenyben elől végezzünk, ez sikerült is, a magyar delegáció bronzérmes lett. Nagyon büszkék vagyunk, magabiztosan dolgoztak a gyerekek, ügyesen javítgatták gyakorlat közben a várható hibát, amely nem is következett be, mert annyira okosan végezték a feladatot. Szép pontszámokkal várjuk a vasárnapi döntőt, amely nagyon nehéz lesz. A selejtezőben sok jó ellenfél, vetélytárs elvérzett rontások miatt, ezért folyamatosan átíródott az előre várt sorrend, de a lényeg az, hogy a magyar versenyzők szinte hibátlanul dolgoztak, és hihetetlen, hogy ilyen selejtezőeredményeket értek el. Nagy izgalom vár ránk a fináléban.

Eredmények:
2.nap, felnőtt selejtező:
Dulai Kíra, Fischer Viktória, Illés Liza, Lauber Anna, Lauber Eszter, Mácsik Blanka, Mácsik Dorottya, Patai Réka (1.aerostep): 6. (16.050 pont)
Kőrösi Kitti, Szabó Júlia, Táskai Anita, Szilvás Angéla, Varga Dorottya, Etényi Zsófia, Szenes Boglárka, Erdősi Dániel (2. aerostep): 2. (17.700 pont)
Bökönyi Klaudia, Deák Anna, Farkas Balázs, Lendvay Réka, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szalóki Emese, Szőllősi Panna (aerodance): 3. (17.850 pont)
Hegyi Dóra (női egyéni): 1. (21.350 pont)
Mazács Fanni (női egyéni): 10. (20.100 pont)
Erdősi Dániel, Frank Cintia, Varga Dorottya (trió): 7. (20.161 pont)
Bali Dániel (férfi egyéni): 1. (22.900 pont)
Lőcsei Zoltán (férfi egyéni): 12. (19.800 pont)
Bali Dániel, Hegyi Dóra (vegyespáros): 2. (22.100 pont)
Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Mazács Fanni, Szőllősi Panna (csoport): 2. (22.444 pont)
Magyar csapat: 3.

Vélemény, hozzászólás?