Budapesten választ új sportolói bizottságot a Nemzetközi Judo Szövetség

A magyar fővárosban 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között következő SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG alatt kerül sor a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) sportolói bizottságának megújítására.

A hazai judo világbajnokság hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az újonnan megválasztandó bizottságba öt, korábban olimpián vagy világbajnokságon résztvevő, versenyző kerülhet be, akiknek mandátuma a 2017–2020 közötti időszakra szól majd. A jelöléseket augusztus 7-ig várja a nemzetközi szövetség, a választás eredményét pedig a budapesti világbajnokság egyéni küzdelmeinek utolsó napján jelentik be.

Jelenleg kilenc judós alkotja az augusztusig regnáló bizottságot. A sportolók érdekeit képviseli a nemzetközi szövetségen belül többek között a franciák kétszeres olimpiai bajnok, nyolcszoros világbajnok sztárja, a judo ikonikus képviselője, Teddy Riner, a kétszeres olimpiai aranyérmes, világbajnok amerikai csillag, Kayla Harrison vagy éppen az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok világklasszis, Ungvári Miklós is.

(Forrás: IJF)

Vélemény, hozzászólás?