Csaknem félezer harcművész a Jégpalotában; Chuck Norris is jöhet

Legalább 25 ország közel félezer karatésának részvételével rendezik meg Budapesten pénteken és szombaton a kyokushin Európa-bajnokságot – jelentették be a szervezők az esemény keddi sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott: nem kizárt Chuck Norris felbukkanása sem.

Az újpesti Jégpalotában zajló kontinensviadalon, amely az év legjelentősebb hazai rendezésű nemzetközi karateversenyének számít, nyolcvan magyar próbál szerencsét, és többüktől is dobogós helyezést várnak a honi szakemberek.

Kyokushin_Karate_Eb_sajttaj05_Kalmar_Arpad_2018_sportmenu

Az U16-osok és a felnőttek mezőnyében is lehet kiugróan eredményes hazai kiós formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt, de a legjobb esélyük az U21-eseknek van, e korosztályból öten-hatan is igen magasra juthatnak” – jelentette ki Kalmár Árpád főszervező, aki szerint akár 15-20 magyar medál is összejöhet a hétvégi Eb-n, s az éremtábla “elején végezhetünk”.

Kyokushin_Karate_Eb_sajttaj09_2018_sportmenu

Az egyik legkeményebb küzdősportos irányzat kétnapos viadalát követően vasárnap rendezik meg a nagyszabású nemzetközi küzdelmi szemináriumot, ahol fél tucat meghívott külföldi, világ- és Európa-bajnok mester ad elő, bemutatva saját eredményes technikáit. A szemináriumra különleges vendéget is várnak: jó esély van rá, hogy a meghívásnak eleget téve a szakmai továbbképzésen megjelenik a világhírű harcművészből lett filmsztár, az amerikai Chuck Norris is.

Kárpáti Balázs fotóalbuma:

Kyokushin karate Európa-bajnokság sajttáj. 2018.11.20.

A Kyokushin Európa-bajnokság hivatalos dala:

(MTI)

fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs