Csapatbajnokot és mestereket avatnak a férfiak

A hétvégén rendezik meg a hazai tornasport egyik legjelentősebb versenyét, a Mesterfokú bajnokságot Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A férfiak számára a megmérettetés pénteken 15:00 órától, szombaton és vasárnap pedig 11:00 órától veszi kezdetét.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál nagy a tét, hiszen csapatbajnokot és mestereket is avatnak. A viadal pénteken 15.00-tól a csb második fordulójával kezdődik, amelyen a BHSE, az FTC-Telekom valamint a Győri AC együttesei csapnak össze. A csb egyben a Mesterfokú egyéni összetett versenye is, továbbá selejtező a szombati és a vasárnapi szerenkénti finálékra, ahova a legjobb hat tornász kvalifikálhat. A döntőkre mindkét nap 11:00 órától kerül sor.

A férfiaknál a szerekhez lép többek között a BHSE Eb-bronzérmes versenyzője,Vecsernyés Dávid és a 2019-es stuttgarti világbajnokságra kvótát szerző csapat további tagjai is az FTC-Telekomból, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Ryan Macleod Sheppard.

A viadalon idén egy díj is átadásra kerül a felnőtt férfiaknál. A Csányi Rajmund-díjat a legeredményesebb tornász veheti át, az értékelésnél az egyéni összetettben és a szerenkénti döntőkben elért pozíciókat veszik figyelembe, méghozzá helyezési pontok alapján.

Puskás Jenő, szakmai igazgató: A magyar férfitorna krémje szerepel ezen a megmérettetésen. Azt gondolom, az év vége miatt mindenki picit fáradtabb, de ennek ellenére bízom a fiúkban és abban, hogy egy nagyon színvonalas versenyt láthatnak majd a kilátogatók. Náluk ráadásul nagy a tét, hiszen a győri verseny egyben csb és a Mesterfokú bajnokság is.