Csapó Kyra a francia Metz csapatához igazolt

A kapus Csapó Kyra a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapatától a Bajnokok Ligája-résztvevő francia Metz együtteséhez igazolt.

A 23 éves játékost képviselő ChampSport International sportügynökség közösségi oldalának beszámolója szerint a tehetséges kapus egy hirtelen jött lehetőséget kihasználva péntek délelőtt Metzbe utazott, ahol megfelelt a próbajátékon, és a klub azonnal leigazolta. Kölcsönszerződése a mostani szezonra szól.

Csapó a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját nevelésű játékosa, aki a Győri Audi ETO KC és a Mosonmagyaróvár együttesében is szerepelt.

A francia bajnoki címvédő Metz jelenleg is veretlenül vezeti a tabellát, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is százszázalékos. Egyik kapusa, az olimpiai ezüstérmes Laura Glauser gyermeket vár, ezért volt szükségük új játékosra a poszton.

Teljesen váratlanul ért a lehetőség, mondhatnám, egyik pillanatról a másikra” – nyilatkozta Csapó. Elmesélte, hogy a menedzsere telefonon értesítette, azonnal pakoljon össze egy váltás ruhát és némi hideg élelmet, mert indulnia kell Metzbe, a BL-ben eddig veretlen csapat ugyanis szeretné személyesen is megismerni és egyeztetni a jövőről egy esetleges szerződés kapcsán.

Először jót nevettem, mert biztos voltam benne, hogy csak viccel, de miután megismételte az előző mondatát, kezdtem komolyan venni és alaposan összezavarodni” – mondta a kapus, akinek a DKKA vezetői sokat segítettek, hogy ilyen gyorsan létrejöhessen a klubváltás.

Úgy éreztem, egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni. Abban bízom, hogy a szezon során több ízben tudok majd visszatérni Magyarországra, akár májusban a BL négyes döntőjére” – jegyezte meg optimistán Csapó Kyra.

(MTI)

fotó: ChampSport International Sport Agency