Csercseszov: „Senki sem fogja a továbbjutást ajándékba adni”

A keddi sorsolást követően az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Cserszeszov és a klub sportigazgatója Hajnal Tamás értékelte. Mindkét szakember egyetértett: több szempontból sem szabad leírni a kazah bajnokot.

Mint ismert az FTC férfi labdarúgócsapata ellenfele a kazah bajnok Tobol lesz a Bajnokok Ligája-selejtezők első körében. A sorsolás után sportigazgatónk, Hajnal Tamás beszélt riválisunkról.

Egy olyan bajnokcsapatról beszélünk, amely az ország két nagy együttesét, az Asztanát és a Kajrat Almatit is meg tudta előzni, ez mutatja az erejüket. A Tobol keretében több idegenlégiós is van. Fontos megemlíteni, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik. Mire elérkezik a mi mérkőzésünk, addig a kazahok három fordulót is le fognak még játszani, vagyis a Tobol játékosai ritmusban lesznek, míg nekünk ez lesz az első tétmérkőzésünk. Fel kell mérnünk a Tobol erejét, képességeit, megfelelő koncentrációra lesz szükség, hogy a két mérkőzés során a mi javunkra dőljön el a továbbjutás. Emellett szervezési szempontból is komoly feladat vár ránk, az időeltolódás mellett egyelőre azt sem tudjuk, hogy mely helyszínen, melyik stadionban kerül sor a találkozóra, és ott milyen lesz a pálya borítása, elképzelhető, hogy műfüvön kell játszanunk.

– mondta el Hajnal Tamás a fradi.hu-nak.

Az FTC vezetőedzője elmondta, hogy máris elkezdték a taktikai felkészülési a kazah együttes ellen. Sztanyiszlav Csercseszov rögtön a nyoni esemény után értékelte a sorsolást a FradiMédiának.

– Ebből az ötösből közel azonos erősségű ellenfelet kaphattunk, de azért Kazahsztán egy kicsit messzebb van. Hajnal Tamás sportigazgatóval és Miroszlav Romascsenko másodedzővel is beszéltem már. Amellett, hogy feltérképezzük az ellenfelet, a kiutunkat is alaposan meg kell szervezni az idegenbeli első mérkőzésre. Problémát okozhat ugyanis a többidőzónás eltolódás, s a hosszú utazás

– vélekedett az FTC vezetőedzője..

Csercseszov szerint már Kazahsztán sem tartozik a gyengébb focinemzetek közé.

– A Tobolt ismerem. Kazahsztánban is játszottam már mérkőzést az orosz válogatott szövetségi kapitányaként, nem volt egy könnyű meccs. Már a kazahok is képesek jó focit játszani, a világ minden tájáról érkeznek oda légiósok. Az ottani bajnok sem fogja könnyen adni magát. Alaposan fel kell készülnünk – tette hozzá orosz szakvezető. – A felkészülésünket taktikailag most már a Tobolra hangoljuk, de az erőnléti programunkon nem kell változtatni, az megy tovább az eredeti tervek szerint.

Sztanyiszlav Csercseszov utoljára a lengyel Legiánál szerepelt klubedzőként a nemzetközi kupaporondon, 2015. október 22-én a Legia–FC Bruges Európa Liga-csoporttalálkozón.

– Alig várom, hogy újra európai kupameccsen szerepeljünk. A célunk természetesen a Bajnokok Ligája, de egy újabb főtáblás szereplésnek is örülnénk, viszont most a Tobol-meccs a legfontosabb. Senki sem fogja a továbbjutást ajándékba adni

– zárta gondolatait Csercseszov.

Kazah bajnokkal kezd a Fradi a BL-ben!

A második selejtezőkör sorsolására június 15-én, szerdán kerül sor.

fotó: fradi.hu