Csernoviczki Éva és Szabó Csaba is kiesett a budapesti judo-vb első napján

Nem tartott sokáig a budapesti cselgáncs-világbajnokság hétfői nyitónapja a magyarok számára, mivel a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és a 60 kilós Szabó Csaba is kiesett a nyitófordulóban, és befejezte szereplését.

Előbb Szabót szólították, a kecskeméti dzsúdós a 64 között – a súlycsoportban 59-en indultak – az olasz Elios Manzival találkozott. Az összecsapás egyetlen értékelhető akciót sem hozott, a négyperces mérkőzésidő alatt a magyarok U23-as Európa-bajnoki ezüstérmesét kétszer intették. Jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás, ebben az olaszt figyelmeztette kétszer a bíró. A két versenyző már több mint nyolc perce tusakodott egymással, amikor a mérkőzésvezető ismét Szabót intette, így Manzi jutott tovább.

A nyitónap másik magyarja, a 48 kilóban olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva favoritként lépett tatamira a 32 között. A tatabányaiak dzsúdósának első ellenfele Melissa Hurtado Munoz volt, a 18 éves kubai egyelőre nem rendelkezik komolyabb nemzetközi eredménnyel. A mérkőzés egy-egy intéssel indult, majd 1:34 perccel a vége előtt a karibi cselgáncsozó vazaarit érően vitte földre a kétszeres Európa-bajnokot. Az akció itt nem ért véget, mivel Hurtado Munoz rögtön le is szorította Csernoviczkit, aki nem tudott kiszabadulni, így ipponvereséget szenvedett.

A tíz Eb-éremnél tartó Csernoviczki könnyeivel küszködve nyilatkozott az MTI-nek: „Görcsös voltam, éreztem magamon a terhet a hazai pálya miatt, és hiányzott belőlem az agresszivitás, nem voltam laza vagy felszabadult” – mondta, majd kitért arra, hogy az első meccs mindig fontos egy világversenyen, mert ha sikeresen túlvan rajta, akkor megkönnyebbülten várhatja a folytatást.

Edzőtáborban küzdöttem már egyszer ezzel a kubai lánnyal, akkor minden rendben volt. Most is megvoltak a fogásaim, de mégsem jöttek össze az indítások, nagyon sajnálom” – tette hozzá a világbajnoki harmadik cselgáncsozó.

Edzője és édesapja, Csernoviczki Csaba ugyancsak keserűen értékelt:Sötét ló volt az ellenfél, de Évi az edzőtáborban jól mozgott ellene, és most is megvoltak a lehetőségei. Sajnos elizgulta a mai napot” – mondta a szakember, majd arról beszélt, hogy 30 éves lánya-tanítványa biztosan végigversenyzi még az olimpiai ciklust. „Lehet, hogy egy súlycsoporttal feljebb, 52 kilóban folytatja, mert egyre nehezebb a fogyasztás, de 2020-ig ott lesz a mezőnyben” – jelentette ki.

Ezzel a magyarok számára véget ért a hétfői versenynap a Papp László Sportarénában.

(MTI)

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

Vélemény, hozzászólás?