Csóka-Tar döntő lesz az 56 kg-ban az ökölvívó OB-n

A Madárfészek Akadémián a 94. Papp László felnőtt férfi országos ökölvívó bajnokság harmadik napján már az döntőbe jutásért folytak a mérkőzések.

A haza szövetség csütörtök esti beszámolója szerint a döntőket pénteken 17 órakor rendezik a Madárfészek Akadémián, Újpesten a Pozsonyi utcában. A döntőket a Magyar Ökölvívás Napján online közvetíti az ökölvívó szövetség, a döntőket pedig az M4Sport 21:45-től adja.

49 kg

Szabó Erik (Kőbánya) –Tonté Jenő (Varjú Boksz Club) egyhangú pontozás

Szabó agresszívabb volt, de a meccs sok fogással, tenyeressel tarkított volt, a színvonal sajnos alatta maradt az elvártnak.

Könnyű Károly (Eger) – Ungvári István (Harangi Imre SE) megosztott pontozással

A korábbi (2oo8) EB bronzérmes Ungvári mozgásán látszott a hosszabb kihagyás, Könnyű  jóval komolyabb erőfeszítésre késztette, mint Ungvári KO-val kiütött első ellenfele.

52 kg

Szaka István (FTC) – Burián Ármin (Szentpál Akadémia) döntő fölény

Az idén Bocskait nyert Szaka végig irányította a mérkőzést, ellenfelére az első és a második menetben is számoltak. Buriánt egy jobb csapott képében érte utol a sorsa, s így a második menetben véget is ért a meccs. Szaka két éven belül másodszor is döntőbe került.

Virbán Martin (UTE) – Szabó Kristóf (KSI) egyhangú pontozással

Szabó egy évvel korábban a 49 kg döntőjében szerepelt, most nem sikerült elérnie a döntőbejutást, ugyan igyekezett kellemetlenkedni Virbánnak, de rövid ütései nem voltak veszélyesek.

56 kg

Csóka Nándor (M1 Fitnesz Miskolc) – Hegedüs Dániel (Halásztelek) döntő fölény

Az Eb bronzérmes Csókának nem kellett még egy menetet sem bokszolnia a győzelemhez, az első menetben repült a törülköző.

Virbán Gábor (UTE) – Tar Sándor (Tatabánya) 1-4

A nap talán legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a tavalyi bajnok (49 kg) és a tavalyi ezüstérmes között (56 kg). Tar racionálisan és ugyanakkor vibráló módon bokszolt, ma már ritkán látható, ritka szép megoldásokat mutatott és végül ő léphetett tovább.

6o kg

Balogh Róbert (Vasas-Süllős) – Gálos Roland (Baja) egyhangú pontozással

A 2013-ban ifjúsági Európa-bajnok Gálos nagyon profi módon, tudatosan öklözött, erejét jól osztotta be, Jóformán tényleges ütést nem is kapott Baloghtól.

Dalmi Attila (Kispesti Városgazdálkodás)– Könnyű Richárd (Eger) döntő fölénnyel

Káté Gyula tanítványának esélye sem volt, az első menetben véget ért a meccs a kategória bajnoki címvédője, Könnyű hozta a papírformát.

64 kg

Kovács Richárd (Nyíregyháza)- Sarcia Nicola (KSI) egyhangú pontozással

A nyíregyházi Kovács Richárd idén robbant be a nemzetközi felnőtt mezőnybe, szerepelt az Eb-n, két meccse volt a VB-n. Kovács tavaly még a 6o kg-ban döntőzött, most sem adta alább, egy súllyal feljebb sem.

Jankó Krisztián (Fit-box Kőszeg) – Fodor Milán (Vasas-Süllős) egyhangú pontozással

Jankó nem dolgoztatta meg Fodort, aki egy éven belül másodszor is döntőbe került és lehetősége van megismételni bajnoki címét.

69 kg

Kozák László (Vasas-Süllős)- Görbics Gábor (Kőbánya) egyhangú pontozással

Tavaly Bacskai-Vadász döntő zajlott ebben a kategóriában. Bacskai már profi, Vadász eltiltás alatt. Így új döntősök jelentkeznek idén. Görbics különleges alakja a bokszéletnek, mivel az után tért vissza az ökölvíváshoz, hogy 2o15-ben és idén Budapesten is ezüstérmes lett a Kick-boksz VB-n.  Az első menet inkább a kőbányai fiúé volt, de a másodikban viszont sokkal tompább volt, lelassult, Kozák feljött, uralta a mérkőzés további részét.

Kozák ellenfele a döntőben Hankó Kálmán lesz (KSI).

A 75 kg-ban két Vasas-Süllős bokszoló a finalista:  Harcsa Zoltán és Hegyi Barnabás. Ez az egyetlen súlycsoport, amelyben azonos klubbeliek csapnak össze.

A 81 kg-ban a bajnokság nagy visszatérője, a meglepetésember, Móna Imre folytatta remek szereplését és a harmadik meccsét is nyerte, hogy ezzel hosszú szünet után újra az aranyért bokszolhasson.

91 kg: megismétlődik a tavalyi döntő párosítása, itt az alkalom, hogy Nagy Bence visszavágjon az azóta a VB-t is megjárt Hámorinak.  A versenyben az egyetlen kategória, amelyben újra a tavalyi döntősök találkoznak.

A + 91 kg-ban Bouquet Bence sérülést jelentett és visszalépett az elődöntőtől és így elmaradt a kick-boksz VB budapesti ezüstérmese, Berki Károly elleni  mérkőzése.

A döntőket pénteken 17 órakor rendezik a Madárfészek Akadémián, Újpesten a Pozsonyi utcában. A döntőket a Magyar Ökölvívás Napján online közvetíti az ökölvívó szövetség, a döntőket pedig az M4Sport 21:45-től adja.