Csonka András tavasszal Budafokon játszik

A 2020/21-es szezon második felében a Budafok színeiben bizonyíthat a 20 éves középpályás.

A fradi.hu közlése szerint kölcsönben, a Budafoki MTE futballistájaként szerepelhet a 2020/21-es szezon második felében Csonka András.

A magyar U21-es válogatottban eddig háromszor pályára lépő játékos pályafutása korai szakaszát a SZAC Budapestben, az Airnergy FC-ben, a Gloriett SE-ben és a Főnix-Gold FC-ben töltötte, mielőtt 2015 augusztusában csatlakozott klubunk utánpótlásához.

2016 októberében, egy Slovan Bratislava ellen 2-1-re megnyert barátságos összecsapáson lépett először pályára felnőtt csapatunk tagjaként. Alig fél évvel később, 2017 márciusában írta alá első profi szerződését.

Tétmeccsen a Budafok elleni idegenbeli Magyar Kupa-elődöntő visszavágón debütált az első csapatban. 2017 májusában tagja volt kupagyőztes csapatunknak, majd 2019-ben a 30., 2020-ban pedig a 31. bajnoki címet megszerző együttesünknek.

A 2020/21-es idény első felében az NB III Közép csoportjában szereplő FTC II-t erősítette, ahol 17 mérkőzésen egyszer volt eredményes.

Csonka András a szezon második felében tehát az élvonalban bizonyíthat és szerezhet értékes tapasztalatokat.

Az újonc Budafok is megerősítette Csonka érkezését.

„Kitartunk az elveink mellett és továbbra is olyan játékosokat szerződtetünk, akik értéket teremthetnek klubunk és a magyar labdarúgás számára. Mindemellett hiszünk abban, hogy András a tudásával és motivációjával jelen pillanatban is erősítést jelenthet és segíthet csapatunk további fejlődésében” – mondta az átigazolás kapcsán Oláh Lóránt sportigazgató.

fotó: fradi.hu