Csulák Lia ezüst-, Matyi Vivien bronzérmet szerzett Bakuban

Hétfőn újabb két éremmel gyarapodott a magyar EYOF-csapat Bakuban.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának közlése szerint Matyi Vivien már a második érmét nyerte a birkózóknak. Az uszodában 400m vegyesúszásban Csulák Lia állt fel a dobogó második fokára. A második versenynapon hat sportágban álltak rajthoz a 88 fős Magyar Csapat tagjai a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon az azeri fővárosban.

Atlétikában két futószám előfutamában voltunk érdekeltek. Illovszky Dominik (100m) és Pap Márk (110m gát) is bejutott a fináléba.

Birkózásban a 60kg-os súlycsoportban a szabadfogású Dely Marcell Dominik és a kötöttfogású Kovács Gábor sem jutott be a szám fináléjába. A lányok 46kg-os küzdelmeiben Matyi Vivien egészen az elődöntőig menetelt, de ott a későbbi aranyérmes román Antuca útját állta. A bronztalálkozón viszont tussal verte szlovák riválisát és bronzérmet szerzett.

Nagyüzem volt az uszodában. A délelőtti előfutamokból minden úszónk beverekedte magát a délutáni elődöntőbe, vagy fináléba. A lányok 400m-es vegyesszámának fináléjában Csulák Lia a végig vezető brit Shanahan mögött a második helyen csapott be a célba. Pontszerző 6. helyen végzett a 400m-es gyorsúszó Betlehem Dávid. Nyirádi Réka (200m pillangó) és Kós Hubert (100m hát) kvalifikálta magát a keddi fináléba.

A lány kosárlabdacsapat fölényes, 95-50 arányú győzelmet aratott a lengyelek felett. A lány kézilabdázók nyolc góllal, 30-22-re verték a cseheket.

Teniszezőinknek fekete napjuk volt. A két fiú és lány indulónk egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott, így számukra véget ért az ifjúsági olimpiai fesztivál.

A magyar csapat a vasárnapi egy és a hétfői két éremmel eddig 1 ezüst és 2 bronzérmet szerzett a bakui EYOF-on.

Az 15. nyári EYOF-ot július 21. és 28. között rendezik Azerbajdzsán fővárosában, mintegy 50 európai nemzet 14-18 éves sportolójának részvételével.

A bakui EYOF-ról bővebben a MOB honlapján itt lehet olvasni.

fotó: MOB/Szalmás Péter