Divatbemutatón mutatták be az Ötpróba melegítő kollekcióját – videó

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., mint az Ötpróba sorozat koordinátora, ma délelőtt online videóközvetítésen mutatta be nagykövetei közreműködésével azt az egyedi melegítőt, amiért több mint 25 000-en küzdöttek az elmúlt évek során.

A szervezők tájékoztatása szerint az 1978-ban indult Olimpiai Ötpróba eseménysorozat a hagyományokhoz visszanyúlva, illetve azokra támaszkodva 2017 áprilisában újra kezdetét vette. A program ernyőszervezetként fogja össze hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeit, hogy hirdesse a testmozgást és az aktív életformát a 2020-as tokiói olimpiai játékok kezdetéig.

A korábbi nagy ötpróbák és az 5próba Rióba tapasztalatait ötvözve és továbbfejlesztve a program célja egyértelmű: egy értékes, több éven átnyúló rendezvénysorozattal kívánja ösztönözni hazánk lakosságát a rendszeres testmozgásra. Jelentős vonzerőt nyújt a motiváló pontrendszer, a leküzdhető távok, a garantált, értékes nyeremények, illetve a különböző kedvezmények biztosítása. Az ötpróbázókat a lépcsőzetes díjazás elve mentén már menet közben is garantált nyeremények várják, az öt különböző sportági próba (kerékpározás, úszás, futás, túrázás, kajak-kenu/evezés) teljesítésére pedig erős motiváció, hogy az olimpikonokéhoz hasonló sportfelszerelés: melegítő birtokába jutnak.

Szeretnék megszólítani azt a réteget, amely eddig még nem sportolt, és lehetőséget kínálnak arra, hogy minél többen megtalálják a számukra legmegfelelőbb sportágat. A könnyebben teljesíthető, rövidebb próbákon belekóstolhatnak a különböző mozgásformákba azok is, akik eddig csak kacérkodtak a gondolattal, és természetesen a hosszabb távokon a rendszeresen sportolók is megtalálják a számításukat. A már aktívan sportolók számára pedig kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy más szakágakban is kipróbálhassák magukat.

Hazánk legnagyobb szabadidősport-eseménysorozata, az Ötpróba egy lépcsőzetes motivációs rendszer alapján „üzemel”, amelynek a lényege, hogy a regisztrált tagjaink az eseménynaptárukban szereplő rendezvényeken történő részvételükért a teljesített távok hosszúságától függően

Ötpróba-pontokkal gazdagodnak. Az így gyűjtött egységek garantált jutalmakra, sportfelszerelésekre válthatók be: 15 után baseball sapka, 25 után póló, 40 után pedig egy hátizsák jár. Akinek megvan a 60 pontja és legalább 5 sportágban megmérettette magát a lehetséges 7 mozgásformából (úszás, evezés, futás, túrázás, hegyi – és országúti kerékpározás, illetve triatlon), egy különleges, egyedi Adidas melegítőt kap ajándékba, mely a mai napon bemutatásra került.

Ha már csak egy kevés hiányzik a 60 ponthoz és minden vágya az ötpróbázónak a melegítő elérése, akkor még van lehetősége havi 6 pont begyűjtésére, virtuális útvonalak teljesítésével a https://otprobamaradjfitten.hu/ oldalon, ezzel megszerezve a hiányzó pontokat.

Az Ötpróba 2021-es melegítőjét a programsorozat nagykövetei mutatták be az érdeklődők számára az online divatbemutató során.

  • Dr. Kiss Gergely – háromszoros olimpiai bajnok – futó nagykövet
  • Storcz Botond – háromszoros olimpiai bajnok – kajak-kenu nagykövet
  • Cseh László – olimpiai ezüst és bronzérmes – úszó nagykövet (Az élő közvetítésen személyesen nem szerepelt, de a hivatalos sajtóanyagban az Ő fotói is elérhetőek!)
  • Gajdos Tamás – aranyokleveles triatlonos versenyző, műsorvezető – kerékpár nagykövet
  • Tamás Rita – Ne pánikolj sportolj! alapítója, író, blogger – túra nagykövet

Fotó: Erdélyi Gábor