Dobi Edina: a csapategységünk felülmúlhatatlan volt

Dobi Edina, a magyar női röplabda-válogatott egyik kulcsembere szerint az együttes részben kiváló csapategységének köszönheti, hogy megnyerte a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályát, és feljutott a második vonalba.

Minden meccsre fókuszáltunk, a csapategységünk pedig felülmúlhatatlan volt. Ez vitt minket előre a végső sikerig” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán vasárnap Dobi Edina. A női válogatott meghatározó játékosa hozzátette: életükben annyit nem utaztak, mint idén a World Grand Prix-sorozatban, és a kezdeti nehézségek után (betegség, időeltolódás, más klíma) a végére „egészen jól” belejöttek.

A franciák elleni mérkőzésünk volt a sorozatban a legnehezebb” – utalt Dobi a 3-2-re megnyert elődöntőre, hozzátéve: „igazából az volt a döntő„. Szerinte a World Grand Prix jól szolgálta a felkészülést az Európa-bajnokságra”, a nyolc győzelem, illetve a végső diadal nagy önbizalmat ad a kontinensbajnokságra.

A magyar csapat július elején Mexikóban három győzelemmel kezdett, majd egy héttel később Venezuelában ugyancsak három sikert ért el a selejtezőben, s jutott a canberrai négyes döntőbe. Ott az elődöntőben a franciákat győzte le. Az aranyérmes magyar válogatott Ausztráliát, Franciaországot, Venezuelát, Mexikót, Trinidad és Tobagót, Kamerunt, valamint Algériát utasította maga mögé.

Az idei Eb-t Azerbajdzsán és Grúzia közösen rendezi meg szeptember végén. A magyar együttes az A csoportban szerepel a társrendező azeriekkel, a németekkel és a lengyelekkel.

(MTI)

fotó: hunvolley.hu

Vélemény, hozzászólás?