Dollák Tamara és Szabados Noémi is bronzérmet szerzett a junior birkózó Eb-n!

Óriási izgalmak közepette zajlott le a 2019. évi spanyolországi junior birkózó Európa-bajnokság második női helyosztója.

A Magyar Birkózó Szövetség pénteki közlése szerint az 57 kilogrammos Dollák Tamara 7-0-s hátrányban fektette kétvállra orosz riválisát a bronzcsatában, míg a 65 kilogrammos Szabados Noémi a bronzmérkőzés utolsó másodpercében szerzett győzelmet érő pontokat olasz ellenfelével szemben.

Dollák egy vereség után a vigaszágon harcolta ki a bronzmérkőzésen való részvételt, Szabados pedig egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után állhatott ki a kisdöntőre.

A magyar junior női válogatott tehát öt érmet (1 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem) gyűjtött a 2019. évi korosztályos Európa-bajnokságon, ami a csapatpontverseny előkelő negyedik helyezésére volt elég (1. Oroszország, 2. Ukrajna, 3. Fehéroroszország).

A junior kontinensbajnokság még korántsem ért véget a magyar küldöttség számára, hiszen hétvégén a szabadfogású férfiak mérkőzései zajlanak Pontevedrában. A szombati helyosztókon az érdi Végh Artúr képviseli hazánk színeit, két győztes és egy vesztes mérkőzés után a dobogó harmadik fokáért lép szőnyegre.

fotó: Magyar Birkózó Szövetség / Martin Gábor