Döntetlen Fehéroroszország ellen

Először nem kapott ki a magyar labdarúgó-válogatott Georges Leekens irányításával: a nemzeti együttes 1–1-es döntetlent játszott szerdán Fehéroroszország csapatával felkészülési mérkőzésen, Bresztben.

Az mlsz.hu beszámolója a kazahok és a skótok elleni balul sikerült felkészülési mérkőzések után Georges Leekens szövetségi kapitány nemcsak a játékosok egy részét cserélte le a fehéroroszok elleni összecsapásra, hanem játékrendszert is váltott: a kezdeti 4-4-2, vagy a skótok elleni 3-4-3-at követően ezúttal 4-3-3-as összeállításban küldte pályára csapatát.

A magyar együttes jól kezdte a mérkőzést, többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de igazi helyzetet nem tudott kialakítani, hiányoztak a jó egyéni megoldások, illetve a csapatszintű támadójáték is.

A hazaiak kontrái után olykor veszélybe került a magyar kapu is, de azt nem lehet mondani, hogy érett volna a fehérorosz gól, mégis így történt: a 26. percben egy bal oldali szögletet követően Szaroka találta a kapunkba (1–0), három perccel később azonban Varga Roland révén a magyarok is pontrúgást követően voltak eredményesek (1–0). Ez jót tett a magyar csapatnak, amely a félidő hajrájában némi fölénybe került, de gólt nem sikerült szerezni.

A szünet után a belga szakember pályára küldte Vadócz Krisztiánt, aki 2430 nap elteltével öltötte magára újra a válogatott mezt.

A játék képe viszont nem a reményt keltő első félidei hajrá szerint folytatódott. A fehérorosz válogatott átvette a mérkőzés irányítását, többször is nagyot védett Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, aki meccsben tartotta a csapatot, amely ugyanakkor támadásban továbbra sem tudott felpörögni, így nem volt esélye a győzelemre.

– Bosszantó, hogy ismét egy pontrúgás után kaptunk gólt, látszik, hogy a védekezésen tovább kell dolgoznunk. Annak viszont örülök, hogy amikor hátrányba kerültünk, nem lehajtott fejeket láttam, hanem a csapat megrázta magát,és rögtön egyenlített. Összességében nem vagyok elégedetlen, fontos volt, hogy eredményesek tudjunk lenni, különösen azok után, hogy hátrányba kerültünk. A védelmünk jól teljesített, különösen Gulácsi. Ki kell elemeznünk a hibákat, de máris az előttünk álló, Ausztrália elleni meccsre kell koncentrálnunk – értékelte a mérkőzést Georges Leekens szövetségi kapitány.

Fehéroroszország–Magyarország 1–1 (1–1)
Breszt, 9000 néző, v.: Lapocskin (orosz)

Magyarország: Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Vinícius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János – Elek Ákos (Pátkai Máté, 70.), Nagy Ádám (Vadócz Krisztián, a szünetben) – Varga Roland, Kleinheisler László (Varga József, 78.), Dzsudzsák Balázs (Sallai Roland, 65.) – Szalai Ádám (Böde Dániel, 65.)

gólszerzők: Szaroka (26.), illetve Varga R. (29.)
sárga lap: Pátkai (88.), Varga J. (88.)

fotó: mlsz.hu