Döntős a Babos-Mladenovic kettős Melbourne-ben! – videó

A magyar-francia kettős összesen hat játékot veszített a legjobb négy között.

A magyar teniszező menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint A két páros négy évvel ezelőtt a legjobb 16 között találkozott Wimbledonban. Akkor még az ázsiai kettős számított esélyesebbnek, friss Roland Garros-bajnokként, címvédőként, világelsőként lépett pályára. De végül a magyar-francia kettős győzött 4:6, 7:6, 6:2-re.

Most Ausztráliában sokkal simábban alakult az elődöntő! Timi és Kristina Mladenovic szinte végig jobb volt a sokkal rutinosabb ellenfélnél, remek egységben küzdött, megérdemelten jutott a fináléba a szezon első Grand Slam-versenyén.

A 41 perces első játszma nyitányán az 5. helyen kiemelt kettős 15-re nyerte el ellenfele adogatását, ezzel megadta az alaphangot az elődöntőre. Timi és Mladenovic ezután nagyszerűen adogatott, 3:1 után ismét 15-re brékelt, majd 0-40-ről hozta a szerváját (5:1).

A következő percek az ázsiai párosról szóltak. Hszie és Peng sorozatban három gémet nyert, 5:1, majd 5:3 után is hárított egy-egy brék- illetve játszmalabdát. Sőt! A 10. játékban 30-40 is volt az állás. De Timi és Mladenovic végül megfordította a gémet, így lezárta a szettet!

Babos_Timea_Kristina_Mladenovic06_Australian_Open_AO_2018_sportmenu

A második felvonás már simábban alakult. A magyar-francia kettős 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd hatalmas csatában, bréklabdáról hozta a sajátját. És nem volt megállás! Timi és Kristina Mladenovic 2:0 után fogadóként egy labdamenetet veszített, a negyedik gémet pedig 15-40-ről fordította meg.

6:4, 4:0 után Hszie és Peng már csak a csodában reménykedhetett, de erre nem volt igazi esélye. Timi és Kristina Mladenovic alapvonalról és a hálónál is nagyszerűen játszott, 5:1 után pedig fogadóként jutott három meccslabdához. Ezeket még hárította az ellenfél.

Így a végén a magyar játékos adogatott a döntőért! Timi magabiztosan szervált, Kristina Mladenovic pedig remekelt a hálónál. A francia játékos megoldásai után 40-15 volt az állás. A győztes pontot pedig Timi kiválóan helyezett tenyerese jelentette!

Babos_Timea_Kristina_Mladenovic05_Australian_Open_AO_2018_sportmenu

Timi az első magyar teniszező, aki döntőt játszhat a felnőttek között az Australian Openen. A 24 éves játékos 2014-ben Kristina Mladenovic és 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Timi és az osztrák Alexander Peya vegyes párosban volt döntős, szintén az angliai Grand Slam-versenyen.

Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen! A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, nagyon jól ment a játék. Ennek hihetetlenül örülök! Főleg a keddi negyeddöntő után, hiszen nagyon emocionális, nehéz mérkőzés volt. Nagyon fontos, hogy most így sikerült fordítani a lapot. Magáról a mérkőzésről: az eredmény simának tűnik, de egyáltalán nem volt egyszerű az elődöntő. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, ez is mutatja, nagyon jól játszottunk. De mindkét játszmában úgy jutottunk el 5:1-ig, hogy nehéz gémek voltak. Ráadásul az első szettben az ellenfél visszajött 5:4-re és volt labdája az 5:5-höz. Összességében szinte minden játék szorosan alakult. Nagyon jól játszottunk, és ami a legfontosabb: folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre. Nevetve mondtuk: az első körös Önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. Kristina sokat javult, ma is nagyon jól játszott! A partnerségünkről pedig annyit: jól érzem Magam a pályán Kristinával, azonosak a céjaink, jól kiegészítjük egymást! Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni. Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült! A Grand Slam-döntő pedig Grand Slam-döntő! Elég sűrű napjaim vannak, második napja már napi két meccsem van. Az viszont biztos, hogy női párosban pénteken lesz a döntő. De örülni lehet, hogy ennyi meccsem van. Az edzőmmel mondtuk is egymásnak, hogy szinte minden pályán játszhatok. Körbejárom az egész létesítményt, ez jó érzés. Hihetetlenül várom a döntőt! Nagy pillanat lesz, hiszen minden meccsen jól játszottunk és fejlődtünk. Remélem, hogy a finálé is jól sikerül, élvezem majd a játékot és ki tudjuk hozni a maximumot!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját honlapján a babostimea.hu-n.

A győztes pillanat:

Australian Open (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya), női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai) 6:4, 6:2

A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: Getty Images