Döntőt játszik Stollár Fanny párosban, Guadalajarában

Bejutott a döntőbe Stollár Fanny és az amerikai Maria Sánchez, a guadalajarai 125 ezer dolláros összdíjazású női tenisztorna párosversenyében, miután két játszmában legyőzték az első helyen kiemelt japán Kato Miju, Ninomija Makoto duót, amely a tavalyi Roland Garroson Babos Tímeát és Kristina Mladenovicot is legyőzte.

A magyar teniszező sajtócsapatának tájékoztatása szerint az első szettben 3:3-ig fej fej mellett haladtak a párosok, ezt követően viszont sorozatban három játékot nyertek Stollárék, majd a másodikban is elhúztak 2:0-ra és három breaklabdájuk is volt. A japánok azonban mindegyiket hárították, majd ők vették el ellenfelük adogatását és egyenlítettek. 5:5 után tudott újra breakelni a magyar, amerikai kettős, ezt követően pedig magabiztosan hozták saját játékukat és jutottak be a fináléba, ahol majd a Cako, Zarazua amerikai, mexikói, illetve a Lister, Voracová svéd, cseh kettősök mérkőzésének a győztesével találkoznak.

„Óriási siker ez számunkra, hiszen mindkét japán versenyző sokkal előrébb áll a világranglistán, mint mi, de a szerváinkkal most nem tudtak mit kezdeni. Reméljük, hogy a szombati döntőben is meg tudjuk majd ismételni a mostani teljesítményünket és akkor teljesen mindegy, hogy ki lesz majd az ellenfelünk” – értékelt a találkozó után a 20 éves magyar teniszező.

Guadalajarai női tenisztorna(125.000 dollár)
Női páros, elődöntő:
Stollár, Sánchez (magyar, amerikai)–Kato, Ninomija (japán, 1.) 6:3, 7:5

fotó: M1