Dr. Magyar Zoltán: A csapatok teljesítették a kitűzött célt

Dr. Magyar Zoltán szerint a magyar tornász-válogatott elérte azt, amiért kiutazott Dohába.

A magyar szövetség szerdai közlése szerint a katari világbajnokságon a magyar női és férfi csapat is bejutott a legjobb 24 közé, ezzel eldőlt, hogy a 2019-es stuttgarti világbajnokságon is indíthat Magyarország csapatot.

Stuttgartban olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz, így létfontosságú volt az, hogy csapatban is ott legyünk” – kezdte értékelését az elnök.

Sajnos Dévai Boglárka sérülés miatt nem lehetett ott a vb-n, de a női csapat így is kitett magáért. Hamarosan érkezik egy komolyabb vérfrissítés, tehetséges fiatalok kerülnek a felnőtt válogatottba, amely új versenyhelyzetet teremt majd. Vecsernyés Dávid közel volt a szerenkénti döntőhöz. Ha megcsinálja hibátlanra a nyújtógyakorlatát, akkor finalista. Ezzel együtt elmondható, hogy személyében van egy olyan versenyzőnk, aki nagy világversenyeken képes szép eredményeket elérni.” – összegzett Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

ferfi_csapat_Torna_vb2018

Kelemen Zoltán a férfiak szövetségi edzője elmondta, nem sokat pihenhetnek, hiszen hamarosan a Mesterfokú Bajnokságon indulnak a férfi válogatott tagjai, majd a cottbusi Világkupával zárul az év számukra.

noi_csapat_Torna_vb2018

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya kiemelte, jövőre megcélozzák a női csapattal a 12. helyezést. „Nagyon hiányzott Dévai Boglárka teljesítménye ezen a vb-n. A versenyt elnézve megállapítható, hogy ő a világ élvonalába tartozik” – jelentette ki Draskóczy Imre.

fotó :Magyar Torna Szövetség
.