DTM Trophy: a Teichmann Racing beveti a KTM X-Bow-t

A Teichmann Racing egy újabb csapat, amely regisztrált a nyár végén induló DTM Trophy versenysorozatára, melyben a Német Túraautó Bajnokság (DTM) keretében fognak színre lépni.

A KTM X-Bow belépése még érdekesebbé teszi majd a bajnokságot, melyről korábban már beszámoltunk olvasóinknak. Bár a DTM sajtóközleménye nem említi, hogy a KTM X-Bow melyik változatát fogja szerepeltetni, mivel GT autók bajnokságáról van szó, csak a fedett karosszériás GT 4 jöhet szóba, melyet közel 400 lóerős Audi erőforrás hajt meg, a pilóta pedig Kevin Strohschänk lesz.

(Kevin Strohschänk, fotó: DTM Média)

Az új GT sorozata „One World Charity” projekt részeként hat közös versenyhétvégén 12 futamot rendez, és melynek a kétszeres DTM bajnok (jelenleg ralikrossz versenyző) Timo Scheider lesz a „védőszentje”. A „One World Charity” projekt támogatja a gerincizom atrófiával született újszülötteket és csecsemőket, melyhez adományozóként minden versenyen csatlakozhatnak a nézők, rajongók, szimpatizánsok. „Örülünk, hogy üdvözölhetjük a One World Charity és a Teichmann Racingot, mint új résztvevőt, akik minket választottak. A KTM X-Bow-val újabb márkát adunk a már színes és erős mezőnyünkhöz.” – kommentálta a bővülést Frederic Elsner, az Event ITR GmbH üzleti igazgatója.

(Timo Scheider aktív pilótaként itt éppen a reflexeit fejleszti, fotó: Márton István)

Megszólalt és köszönetet mondott a sorozat fentebb említett „védőszentje”, Timo Scheider is, aki a következőket mondta: „A DTM Trophy egy új sorozat a DTM-en belül, amely sok figyelmet érdemel. A One World Charity segítségével hátrányos helyzetű gyermekeket és csecsemőket segít. Mint mecénással régóta kapcsolatban állunk velük. Remélem, hogy sok ember értékelni fogja a projektet, hajlandó adományozni és segíteni abban. Nagyon várom, és remélem, hogy rengeteg pénzt fogunk összegyűjteni egy jó ügy érdekében.

Márton István

forrás: DTM Média Team