Dujsebajev szegedi oroszlánokra számít

Talant Dujsebajev arra számít, hogy szerdán este szegedi oroszlánok rontanak majd a csapatára

Talant Dujsebajev, a lengyel kézilabda bajnok LOMZA Vive Kielce mestere távolról sem tartja előre lefutottnak a szerda esti Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, annak ellenére, hogy a vendég MOL Pck Szeged együttesének hat COVID 19 vírussal fertőzött erőssége nélkül kell kiállnia – írta az SzPress Hírszolglat. Az 52 esztendős sikerkovács, aki két évig a magyar válogatott vezetőedzője is volt, arra számít, hogy a tartalékos szegedi együttes tapasztalt és most a tűzvonalba küldött fiatal játékosai oroszlánokként fognak rárontani az ellenfeleikre, és ha ezek után a Kielce vesztesként hagyná el a pályát, az a klub történetében tragikus eseménynek számítana. Főleg azok után, hogy az előző fordulóban a lengyel csapat idegenben 7 másodperccel a lefújás előtt bekapott gól miatt nem tudta döntetlenre menteni a német Flensburg-Handewitt elleni mérkőzését…

Sokkal jobban örülnék annak, ha szerdán mindkét csapat a legerősebb együttesével tudna kiállni, és az én játékosaim nem azzal a tudattal futnának ki a pályára, hogy ezt a csatát aztán mindenképpen meg kell nyerniük. Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk, nem úgy, mint a szegediekre, akiknek ebben a sajnálatra méltó helyzetben nincs vesztenivalójuk. A magyar ellenfelünket már csak azért sem szabad félvállról vennünk, mert a karanténba került kézilabdázók nélkül is nagyágyúkat tudnak felvonultatni. Amilyen például Mikler, Kallman, Sostaric, Stepancic, Canelllas és mások. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ellenfelünk mestere, példaképem és jóbarátom Juan Carlos Pastor, a világ egyik legrafináltabb kézilabdaedzője, aki már sokszor húzott elő olyan lapot a paklijából, amire senkisem számított.” – nyilatkozta 48 órával a kielcel BL mérkőzés előtt az SzPress Hírszolgálatnak Talant Dujsebajev.

A világ legjobb játékosának kétszer megválasztott, olimpiai- és világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedő szakember, aki 2016-ban a magyar bajnok Veszprém elleni Bajnokok Ligája döntőben vezette győzelemre a lengyel csapatát, úgy gondolja, hogy most nem a szövetségek, a klubok és edzők diktálnak, hanem az egész világot sújtó járvány, a szükségforgatókönyvet pedig az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) írja, amit csak elfogadni lehet.

Ennek az egyre inkább kiszámíthatatlan évnek a menetét egyetlen korábbiéhoz sem lehet hasonlítani – folytatta. – Ahhoz próbálunk igazodni és azt véghezvinni, amit az EHF javasol. Ellenkezhetünk volna a szerdai találkozó megrendezése ellen arra hivatkozva, hogy olyan csapat érkezik, amelynek több játékosa is megbetegedett, de nem tettük, mert aligha sikerült volna más időpontot találni. Azt is elfogadtuk, hogy a Szegednek a PSG elleni meccsét későbbre halasztották, de a fejemben mindig az motoszkál, hogy vajon mikor nyílik majd lehetőség annak a találkozónak a lejátszására, mert a versenynaptár bizony nem sok lehetőséget kínál. Abban biztosak lehetünk, hogy a sportágunk nem bír el még egy komplett leállást, amelynek az lett a következménye, hogy az idei BL négyes döntő szereplői több akadályt kihagyva csatázhatnak majd Kölnben a trófeáéért – mondta befejezésül Dujsebajev, aki nem titkolta, hogy rendkívül feszültnek érzi magát, mert olyan helyzetben kell motiválnia a játékosait, amelyhez hasonlóval eddig még egyszer sem került szembe.

Talant Dujsebajev végül arról is beszámolt, hogy tudomása szerint a szerdai esti Bajnokok Ligája mérkőzésen megfelelő óvintézkedések mellett csak a lelátói férőhelyek felét foglalhatják el a szurkolók.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs