Dzsúdócsarnok épül Tatabányán

Kisebb hazai versenyek és edzőtáborok rendezésére alkalmas cselgáncscsarnok épül Tatabányán a Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintos beruházásában – erről fogadott el megállapodást a város közgyűlése csütörtökön.

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a létesítmény a város egyik fő útvonala mentén, a Földi Imre Sportcsarnok közelében áll majd. A beépített alapterület 1400 négyzetméteres, a küzdőtér pedig 635 négyzetméteres lesz.

A kivitelezés tervezett kezdete 2018 tavasza, a várható befejezés időpontja 2019 első féléve. A projekt beruházási és koordinációs feladatait a Nemzeti Sportközpontok látja el.

A cselgáncssport 1953 óta van jelen a városban, a 2012-es londoni olimpián a tatabányai klub versenyzői közül Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva pedig bronzérmet nyert.

A központi forrásból megépülő csarnok állami tulajdonú építmény lesz, a telekre az önkormányzat földhasználati jogot biztosít, valamint gondoskodik a közművekről, parkolókat épít és elvégzi a beruházást követő kertészeti munkákat.

A tatabányai dzsúdócsarnok a sportág észak-dunántúli regionális központjaként működik majd, közös edzésekkel és tehetséggondozással. A létesítmény hazai és nemzetközi táborok megtartásával tehermentesíti a tatai edzőtábort.

A csarnok a versenyek mellett lehetőséget biztosít a környező iskolák testnevelési óráinak megtartásához. A távlati célok között szerepel Tatabányán egy cselgáncsakadémia létrehozása, tehetséggondozás és életpályamodell kialakítása – ismertette a polgármester.

(MTI)

Fotó: MOB/Szalmás Péter