EB-érmeket érő eredmények

Nem a világcsúcstartó Milák Kristóf legyőzésével dicsekedik a bajnoki címet visszahódító Kenderesi Tamás

Hároméves szünet után vehetett át újra aranyérmet a 200 méteres pillangóúszás országos bajnokaként Kenderesi Tamás, aki a kaposvári uszodában 34 századmásodpercnyi különbséggel előzte meg a világcsúcstartó Milák Kristófot. Az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó pécsi úszó 2014-es, 2015-ös és 2017-es sikerét megismételve harcolta ki a negyedik bajnoki első helyét, amely mellé most 1:54.64 perces idő került. Valamivel rosszabb tehát az 1:53.42 perces egyéni csúcsánál, amelyet tavaly, a Debrecenben megrendezett bajnokságon állított fel.

Már megtette a magáét

Természetesen nagyon örülök annak, hogy három év után újra sikerült megelőzni Milák Kristófot, főképpen azért, mert a legnagyobb magyar ellenfelem tavaly óta nem csupán a bajnoki cím védője, hanem a 200 pillangó világcsúcstartója is – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 24 esztendős Kenderesi Tamás. – Ha most hamarjában el kellene dönteni azt, hogy a bajnokverést, azaz a világelső legyőzését, a cím visszahódítását, vagy a döntőben elért eredményemet tartom-e a legtöbbre, egészen biztos, hogy nem az 1:54.64-et állítanám az első helyre, ahogy a betegségéből felépült Kristóf legyőzésével sem dicsekednék túlságosan. Még ha a COVID- fertőzésen valószínűleg már én is átestem, de nem mostanában, hanem a vírusjárvány első hullámában. Amiért eljöttem Kaposvárra, azt ma megszereztem, ezek után az 50 és a 100 pillangó már igazi örömúszás lesz a számomra. A kedd-szerdai küzdelem után a következő napokban már inkább élvezni szeretném az úszást, abban a tudatban, hogy a „sprintekben” a legjobb magyarokhoz képest lassú vagyok.

EB aranyat és ezüstöt érő teljesítmények

Kenderesi a keddi versenynapon még frissnek érezte magát, szerdai szerepléséről ugyanezt már nem mondhatta el, ennek is tulajdonítja be, hogy egyéni csúcsot ezúttal nem dönthetett. Az viszont mindenképpen említést érdemel, hogy a Kenderesi-Milák kettős a kaposvári teljesítményével arany- és ezüstérmeken osztozhatott volna a legutóbbi Európa-bajnokságon.

A rajt-cél győzelmem erős motivációt jelent a számomra, emellett visszajelzése annak, hogy jó a szakmai csapatom és az az irány is, amerre haladunk. Nem hivatkozom arra, hogy a bajnokság „fordított menetrendje” és a délelőtti döntő akadályozott volna egy még jobb eredmény elérésében, az egyszer viszont biztos, hogy ha háromkörös a verseny, talán a harmadik napon még gyorsabb is lehettem volna. Panaszra semmi okom, nekem most az is öröm, hogy Kaposváron újra találkozhatok az úszó barátaimmal, akiktől a közös versenyeink elhalasztása, az uszodastop és a többi korlátozó intézkedés eltávolított” – mondta befejezésül Kenderesi Tamás, akinek a 18 esztendős Jászó Ádám személyében hat év után újra van pécsi edzőtársa.

Szalay Péter (SzPress Sporthírszolgálat)

 

Fotó: Derencsényi István MUSU