Eb-érmesek a Diákolimpia GameTime kihívásában

Két kiváló tornász, az Eb-bronzérmes Böczögő Dorina és a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián is részt vesznek a Magyar Diáksport Szövetség legújabb kampányában, amelyben híres sportolók igyekeznek mozgásra bírni a fiatalokat.

A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, közte a Diákolimpiát igyekszik pótolni. A kihívásokat ezúttal is kiváló élsportolók mutatják be, többek között Böczögő Dorina, Balázs Krisztián Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Baji Balázs, Ligetvári Patrik, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és az MDSZ elnöke, Balogh Gábor is – számolt be a Magyar Torna Szövetség.

A koronavírusjárvány miatt  meghirdetett első fordulóra mintegy 1100 diák több mint 7000 videót küldött be, így az MDSZ úgy döntött, hogy a játék újraindításával igyekszik kárpótolni a sportoló, versenyezni szerető diákokat. A Diákolimpia GameTime2 kihívása szintén nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – került meghirdetésre. A teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára (www.gametime.diakolimpia.hu). A részletes program a részvételi szabályzattal együtt a http://www.gametime.diakolimpia.hu oldalon olvasható.

Böczögő Dorina: Nagyon örülök, hogy ismét szerepelhetek a Game Time-ban, nagyon jó kis csapatot hívott össze a Diáksport Szövetség, és remélem, hogy ezáltal sok gyereket tudunk motiválni arra, hogy csatlakozzanak a kihíváshoz, általunk pedig jobban megismerjék a tornát.

Balázs Krisztián: Szilágyi Andrea keresett meg a  Diáksport Szövetségtől és felkértek, hogy egyszerű gyakikat mutassak be, amelyeket otthon, a négyfal között is meg tudnak csinálni azok a fiatalok, akik nem tudnak részt venni edzéseken vagy testnevelés órákon. Szívesen vállaltam a feladatot, hiszen ezzel is népszerűsítjük a tornát.