Eduarda Amorim: Újabb két év Győrben

Épp, hogy kezdetét vette a 2018/19-es kézilabdás szezon, a Győri Audi ETO KC vezetősége már a jövőbeni hosszú távú célokat is szem előtt tartva megkezdte a tárgyalásokat az évad végén lejáró szerződéssel rendelkező játékosaival. Elsőként egyik rutinos alapemberével, a zöld-fehér együttest immár egy évtizede erősítő brazil átlövővel, Eduarda Amorimmal egyezett meg a klub, s írták alá az újabb két évre szóló kontraktust.

A győri klub hivatalos honlapjának közlése szerint a Győri Audi ETO KC vezetése a 2018/19-es szezon hazai és nemzetközi megmérettetései mellett a jövőbeni tervek sikeres megvalósítása érdekében rendre azon dolgozik, hogy minél ütőképesebb keretet állítson össze. Mindezen célok elérése végett megkezdődött a tárgyalások sora, s elsőként a csapat egyik igazi vezéregyéniségével, Eduarda Amorimmal sikerült egyezségre jutni, aki vitathatatlanul a csapat egyik alapembere, s a pályán és a pályán kívül is meghatározó szereplője a négyszeres BL-győztes, tizennégyszeres magyar bajnok és tizenháromszoros Magyar Kupa-győztes együttesnek.

„Nagyon sok jó játékos van a világ kézilabdapályáin, de olyan karakter, mint Eduarda Amorim, nagyon kevés.” – kezdte nyilatkozatát dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a sikeres szerződéshosszabbítást követően, s örömmel számolt be a hírről, hogy Eduarda Amorim újabb két évig zöld-fehérben szerepel. „Duda nem csak egy játékos a Győri Audi ETO-ban, hanem igazi vezéregyéniség a pályán és a pályán kívül is. Látom minden nap azt a profizmust, ami őt jellemzi, s szinte nincs olyan edzés, hogy elégedett lenne önmagával vagy épp a csapattal – ez nagyon inspiráló nekem, mint klubvezetőnek, de úgy gondolom, hogy az edzőknek és játékostársainak is motiváló.” – zárta gondolatait dr. Bartha Csaba klubelnök.

Eduarda Amorim, – akit becenevén mindenki csak Dudának hív – a Győrben eltöltött tíz év alatt remekül megtalálta a helyét Magyarországon és a nyelvet is tökéletesen elsajátította, mondhatni teljesen beilleszkedett. Szerződéshosszabbításának köszönhetően további két évre elkötelezte magát a zöld-fehér együttes szolgálatában, s boldog, hogy aktív sportolói pályafutását a világ legjobb csapatánál fejezheti majd be.  „Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrierem. Örülök annak, hogy a klubvezetés is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem, így most nagyon boldog vagyok.”– mondta el kérdésünkre Eduarda Amorim, aki továbbra is a legmagasabb célokért indul harcba. „A legutóbbi BL-döntő és a győzelem olyan lökést adott, hogy eldöntöttem, még két évig folytatni szeretném a kézilabdázást, és szeretnék is még BL-t nyerni. Könnyű döntést hoztam, hiszen az ETO a legjobb csapat a világon.” 

Eduarda Amorim eredményei Győrbe igazolása óta:
4x Bajnokok Ligája-győztes, 9x magyar bajnok, 9x Magyar Kupa-győztes, A világ legjobb kézilabdázónője (2014), a Bajnokok Ligája legjobb balátlövője (2014), a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosa (2016, 2017), világbajnok (2013), a világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP)

Eduarda Amorim tehát a 2018/19-es szezont követően további két évig, azaz 2021. június 30-ig a Győri Audi ETO KC játékosa.