Egész napos ünnepséggel emlékezik az FTC a 25 évvel ezelőtti Fradi BL-szereplésre!

A 25 évvel ezelőtti ferencvárosi BL-szereplés évfordulóján egész napos ingyenes rendezvényt tart a Fradi a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni!

A zöld-fehér klub hétfői közleménye szerint immár 25 éve annak, hogy az FTC labdarúgócsapata bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe egy felejthetetlen menetelés során. Az 1994/1995-ös szezonban megszerzett 25. bajnoki címet követően egy párharcot kellett megvívni a csoportkörbe jutásért, az Anderlecht elleni idegenbeli 1-0-s győzelem után az Üllői úton elért 1-1-es döntetlennel pedig első magyar csapatként a Fradi bejutott a BL csoportkörébe. A siker ráadásul akkor azt jelentette, hogy rögvest Európa legjobb 16 csapata közé került a zöld-fehér együttes!

A magyar labdarúgás rendszerváltás utáni történelmének legnagyobb sikere ez a csoportkör, amelyben a Grasshoppers és a Real Madrid mellett a címvédő Ajax volt az ellenfél. A csoportmérkőzések már jutalomjátékok voltak. Sztárok sora érkezett az Üllői útra, az idegenbeli mérkőzéseken pedig felejthetetlen találkozókat játszhatott a Fradi. A nyitányon a Grasshoppers elleni feledhetetlen idegenbeli győzelmet követően egészen az utolsó csoportmérkőzésig még a továbbjutásra is volt esély, ezekkel a mérkőzésekkel a játékosok minden Fradi-drukkernek csodálatos perceket és emlékeket szereztek.

 

Az 1995-ös emlékek velünk maradtak 2020-ban is, éppen ezért rendezzük meg idén szeptember 13-án az Arénában a főszereplők részvételével az egész napos ingyenes BLFRADI25 eseményt a Teqball támogatásával!

BLFRADI25 a tervek szerint éppen arra a napra eshet majd, amikor  BL-hősök Zürichben 3 Fradi góllal beírták a klub nevét a sporttörténelembe a csoportkör nyitányán. Idén szeptember 13-án (az esemény időpontja változhat annak függvényében, hogy az európai kupaszereplés hogyan alakul majd) a Groupama Arénában gyűlnek össze a BL-hősök és ide várja a klub a szurkolókat is. Az eseményre meghívást kaptak a főszereplők, vagyis a játékosok és a stábtagok is.

Az BLFRADI25 főtámogatója a Teqball. A Fradi Múzeum exkluzív, csak erre az alkalomra összeállított BLFRADI25-kiállítással készül, szurkolóknak pedig természetesen lehetőségük lesz találkozni a főszereplőkkel, a BL-hősökkel és a stáb tagjaival. Lesz közös Teqball Kupa, dedikálás, nosztalgia vetítés, átélhető lesz minden, ami 25 éve történt. A rendezvény ingyenes, bizonyos programokra majd regisztrálni szükséges a létszámkorlát miatt, erről időben ad tájékoztatást a klub.

BLFRADI25

Időpont (tervezett): szeptember 13.

Helyszín: Groupama Aréna

Ingyenes programok (10.00-től 18.00 óráig):

– Teqball-kupa a szurkolók és a BL-hősök részvételével

– BLFRADI25-kiállítás a Fradi Múzeumban

– Stadiontúra

– Nosztalgia meccsnézés a BL-hősök társaságában

– Dedikálás a BL-hősökkel

– Különleges BLFRADI25-kedvezmények a Fradi Shopban

 

fotó: fradi.hu