Egy 5. és egy 6. helyet szerzett szombaton a magyar csapat az Universiade-n

Boros Bence (PTE) a dzsúdósok 66 kg-os súlycsoportban 5. lett, miután a bronzmeccset ipponnal elveszítette az orosz Chasygov ellen.

A MEFS helyszíni beszámolója szerint nem is ez volt annyira fájó, hanem az elödöntő, ahol Borost kiherdették győztesnek egy wasarival, majd törölték az eredményt és hosszabítás után egy vitatott wasarival kikapott a japán Katsura-tól. A Pécsi Tudományegyetem hallgatója egyébként egyenes ágon jutott a legjobb négy közé, miután egy szaudi, egy argentin és egy brazil judost is legyőzött.

Úgy éreztem jól ment a dzsúdozás, ezért is sajnálom, hogy a döntőbe jutást két vitatott bírói döntéssel elvették. A bronzmeccsen mire rájöttem, hogy hogyan védekezzek hatékonyan, addigra az orosz ellenfelem a földön térddel úgy tarkón talált, hogy percekig azt sem tudtam hol vagyok.“-mondta szomorúan Boros.

Sós Dániel a 6. lett 200m-es vegyesúszásban. Az University of Louisville hallgatója pénteken egyéni rekordot úszva került a döntőbe, szombaton is csak 1-2 tizeddel maradt el ettől az időtől.
Jó volt 100m-ig, de mellen kicsit tompább voltam, mint tegnap, a gyors az jött a végén, de úgy látszik messze voltam az élen haladóktól.“-mondta Sós.

Szentes Bence (SZE) 50m háton szintén egyéni csúcsot úszott a középdöntőben, így ő ott lesz a vasárnapi döntőben a 6. legjobb idővel.

Ugyanebben a számban Kovács Benedek (EDUTUS) nem jutott be a fináléba, de neki nem a 200 hát a fő száma.
200 vegyesen György Réka (Viginia Polytechnic Institute) és Sebestyén Dalma (SZE) is közpdöntőbe jutott, de innen már nem sikerült a továbblépés.

Kutasi Máté (TE) viszont 200 mellen ott lesz majd a vasárnapi a döntőben.

Fotók: MEFS/Varga Dávid