Egy pontot szerzett a sereghajtó Mezőkövesd

A sereghajtó Mezőkövesd gól nélküli döntetlent játszott szombaton a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

Az utóbbi három mérkőzését elvesztő Diósgyőr kezdett jobban, valósággal a kapujuk elé szögezte a sereghajtó mezőkövesdieket, akik július 22-e óta nem nyertek hazai pályán. Az első gólhelyzetre mégis a 26. percig kellett várni, ekkor Ugrai szabadrúgását hárította Dombó. Az eseménytelen első félidő hajrájában Novák révén óriási ziccert hagytak ki a hazaiak.

Szünet után – és egy meg nem adott 11-est követően – rákapcsolt a Mezőkövesd, így a zord időjárás ellenére élvezetesebb lett a meccs. Az 57. percben Ugrai egyedül lépett ki, kicselezte a kapust, de egy visszaérkező védőbe rúgta a labdát. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, komoly helyzetek maradtak ki, de gól nem született, így döntetlennel zárult a borsodi derbi.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-0
Mezőkövesd, 3254 néző, v.: Szabó Zs.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Iszlai, Tóth B., Mlinar – Koszta (Veselinovic, 78.), Novák, Strestik (Cseri, 62.)

Diósgyőri VTK: Antal – Tamás M., Karan, Lipták, Nagy T. – Forgács, Kocsis G., Busai – Ugrai, Joannidisz (Szarka, 88.), Óvári (Bacsa, 59.)

sárga lap: Hudák (19.), Tóth B. (80.), illetve Forgács (81.)

(MTI)