Egy pontot szerzett otthon a sereghajtó Mezőkövesd

Gól nélküli döntetlent játszott az utolsó helyezett Mezőkövesd a vendég Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Többnyire mezőnyjáték folyt a pályán a mínusz négy-öt fokos hidegben rendezett mérkőzés első félidejében. Egy-két helyzet alakult ki csupán, de a kapusoknak nem akadt igazán nagy védeni valójuk. Egyik csapat sem vállalt komoly kockázatot, nem fektetett nagy energiát a támadásokba, jórészt a két tizenhatos között zajlott a küzdelem.

Fordulás után nem sokat változott az összkép, továbbra is kevés gólszerzési lehetőség alakult ki – mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet adódott -, ugyanakkor egyre több volt a szabálytalanság, emiatt gyakran állt a játék. Mindkét csapatnak fontos lett volna a három pont begyűjtése, így egyik sem lehet igazán elégedett az eredménnyel.

Ez volt a két csapat negyedik élvonalbeli mérkőzése, és először osztoztak meg a pontokon: az eddigi háromból egyet a Mezőkövesd, kettőt a Puskás Akadémia nyert meg, s mindannyiszor a hazai együttes győzött.

Pintér Attila először látogatott vendégcsapat edzőjeként Mezőkövesdre azóta, hogy 2016 decemberében a PFLA-hoz szerződött.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia 0-0
Mezőkövesd, v.: Berke

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Tóth, Bognár (Koszta, 68.), Cseri (Misák, 83.) – Novák (Drazic, 64.)

Puskás Akadémia: Hegedüs – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Mevoungou – Perosevic, Márkvárt (Bacelic-Grgic, 80.), Knezevic, Szakály P. (Molnár, 72.) – Diallo (Henty, 58.)

sárga lap: Pillár (28.), illetve Mevoungou (20.), Klinar (73.), Knezevic (92.)

(MTI)