Egy újonc és töb visszatérő a Rossi-keretben

Nagy Zsoltra is számít Marco Rossi a következő összetartás során, míg Gazdag Dániel és Pátkai Máté felépülésüket követően újra meghívót kaptak. Az Újpest FC-t pedig ezúttal nem csak Feczesin Róbert, hanem Zsótér Donát is képviseli a Puskás Aréna nyitómérkőzésére és a Wales elleni Eb-selejtezőre készülő válogatottban.

Az mlsz.hu hétfői beszámolója szerint Marco Rossi szövetségi kapitánynak ezúttal sem volt könnyű dolga a keret összeállításakor, hiszen egyelőre Nagy Ádám, Kádár Tamás és Willi Orbán sem egészséges, így arra az esetre is fel kellett készülnie a szakmai stábnak, ha ők mégsem épülnének fel legalább a Wales elleni Eb-selejtezőig, amely alig több mint 2 hét múlva lesz. Azon a mérkőzésen Korhut Mihály eltiltás miatt nem léphet pályára, Kleinheisler László pedig kétmeccses eltiltása miatt ezúttal meghívót sem kapott.

Visszatér viszont a csapathoz az immár egészséges és a hétvégén a forduló góljának címére is esélyes találatot szerző Gazdag Dániel. Ugyanez elmondható Pátkai Mátéról is, vagyis a középpályások közül két olyan labdarúgó is visszatér, akikkel a szövetségi kapitány az előző összetartáson nem számolhatott. A támadóknál Zsótér Donát kap ismét lehetőséget a bizonyításra.

Ezúttal a védelemre igaz az, hogy sajnos több alapember is sérült, ez azonban egyben lehetőséget is jelent a meghívottaknak, akik között szerepel Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia FC játékosa is, akiről már októberben is elmondta Marco Rossi, hogy figyelik és hamarosan akár meg is hívhatják a keretbe.

Ezúttal valamivel több játékost hívtunk meg a keretbe, mint szoktunk – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ennek egyik oka, hogy több olyan játékosunk is van, akikről még nem tudhatjuk biztosan, hogy egészségesek lesznek-e a mérkőzések idejére, illetve Korhutra csak az első találkozón számíthatunk az eltiltása miatt. Emellett szeretnénk megnézni azokat a játékosokat testközelből, akik komoly opciót jelenthetnek számunkra a jövőben. Nagy Zsolt pont ilyen. Baloldalon Korhut eltiltása miatt amúgy is eggyel kevesebben leszünk, erre a posztra pedig én egy gyors, erős fizikumú hátvédet képzelek el, ennek pedig Zsolt teljesen megfelel, nem véletlenül figyeljük már hosszabb ideje.

A VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők:

Baráth Botond (Sporting Kansas KC)
Bese Barnabás (Le Havre)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Árisz Szaloniki)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)
Pávkovics Bence (DVSC)
Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kalmár Zsolt (FC DAC 1904)
Kovács István (Mol Fehérvár FC)
Nagy Ádám (Bristol City FC)
Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Vida Máté (FC DAC 1904)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad)
Feczesin Róbert (Újpest FC)
Holender Filip (FC Lugano)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szalai Ádám (Mainz)
Varga Roland (Ferencvárosi TC)
Zsótér Donát (Újpest FC)

Két kiemelten fontos mérkőzés áll előttünk – vélekedett Marco Rossi. – Az első az új nemzeti stadion nyitómérkőzése lesz, amelyet ráadásul a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. Az uruguayi válogatottat szupersztárok alkotják, akik Európa topklubjaiban játszanak, így mindenki figyel rájuk. Ez egyben azt is jelenti, hogy kitűnő alkalom lesz ez számunkra arra is, hogy megmutassuk magunkat a világnak és azt, hogy mit tudunk, mire vagyunk képesek. A második mérkőzés, a Wales elleni Eb-selejtező fontosságát pedig azt hiszem, senkinek sem kell ecsetelnem, hiszen mindenki nagyon jól tudja, hogy ha azt a mérkőzést sikerülne megnyernünk, akkor az azt jelenti, hogy ott leszünk a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Érkezés a Puskás Arénába

A válogatott november 15-én 19 órától lép pályára a Puskás Aréna megnyitóján Uruguay ellen felkészülési mérkőzésen. Az ellenfélnél a legfrissebb hírek szerint hiányozhat a sérülést szenvedő Luis Suarez, de még nélküle is igazi szupersztárokkal, majdnem legerősebb összeállításában érkezik Budapestre a dél-amerikai együttes.

A mérkőzést megelőzően nyitóünnepség is szerepel a programban, így érdemes már a 16 órás kapunyitásra megérkezni. Felhívjuk minden jeggyel rendelkező szurkoló figyelmét, hogy a szokásosnál is korábban érkezzenek meg a stadionba, mivel ha több tízezren egyszerre szeretnének belépni a létesítménybe, akkor az biztosan hosszú sorbanállást eredményez majd, ami azzal járhat, hogy akár több ezren csak a mérkőzés kezdetét követően tudják elfoglalni helyeiket a beléptetés és a biztonsági ellenőrzések időigénye miatt.

Emellett a környékbeli parkolóhelyek korlátozott száma miatt a szervezők tömegközlekedés használatát javasolják mindenkinek.

Selejtezőcsoportunk novemberi programja:

november 16.
Horvátország–Szlovákia 20:45
Azerbajdzsán–Wales 18:00

november 19.
Szlovákia–Azerbajdzsán 20:45
Wales–Magyarország 20:45

fotó: mlsz.hu