Egyelőre nincs kvóta

Szudi Ádám és Pergel Szandra kikapott a World Tour-sorozat nagydöntőjében a vegyes párosok negyeddöntőjében, így egyelőre nem szerzett kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az idei eredmények alapján a világ nyolc legjobb vegyes párosa kapott meghívást a kínai Csengcsouban zajló World Tour Grand Finalsra. Az elődöntőbe jutó kettősök olimpiai kvótát is szereztek, így különösen nagy tétje volt a negyeddöntőnek.

Szudi és Pergel a második kiemelt Lin Jün-csü, Cseng I-csing duó ellen lépett asztalhoz, és bár korábban vertek már meg hasonlóan erős párokat, a két tajvani ezúttal nagy falatnak bizonyult. Az első szettben még úgy-ahogy tartotta magát a magyar páros, a folytatás viszont egyoldalú küzdelmet hozott, sima 3:0 lett oda.

A legjobb négy közé csak ázsiai egység jutott be, a most kiosztott kvóták tehát hozzájuk kerültek, de remélhetőleg a Szudi, Pergel duó is szerez magának indulási jogot a jövő évi olimpiára. Erre 2020-ban még lesz lehetősége. Tokióban 16 vegyes páros szerepelhet majd.

ITTF WORLD TOUR GRAND FINALS, CSENGCSOU
VEGYES PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Wong, Doo (hongkongi)–Pistej, Balázová (szlovák) 3:0 (10, 9, 7)
Mizutani, Ito (japán)–Flore, Gasnier (francia) 3:0 (7, 6, 6)
Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai)–Cso De Szong, Sin Ju Bin (dél-koreai) 3:0 (3, 5, 11)
Lin Jün-csü, Cseng I-csing (tajvani)–Szudi Ádám, Pergel Szandra 3:0 (7, 3, 4)

fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség