Egygólos győzelem, csoportmásodik lett a Telekom Veszprém a BL-ben

A Telekom Veszprém házigazdaként 24-23-ra legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, vasárnap, ezzel biztosította második helyét a B csoportban.

A két csapat előző meccsét a Montpellier nyerte 23-18-ra szeptember végén. A vasárnapi találkozó tétje a házigazdák számára a csoport második helyének megszerzése volt, amihez győzelemre volt szükségük – számolt be  az MTI.

A veszprémiek keretéből Székely Márton, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Pawel Paczkowski hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott meccsen.

Támadásban és védekezésben is jól kezdtek a hazaiak, és a 12. percben már három góllal vezettek (9-6). Ezt követően mindkét kapu előtt pontatlanná vált az előző idényben BL-ezüstérmes Veszprém játéka, ezt kihasználva a Montpellier egy 5-1-es sorozattal fordított. Eleinte Vladimir Cupara, később a helyére beállt Sterbik Árpád mutatott be bravúros védéseket, csapatuk pedig egy négyes gólszériával visszavezette a vezetést, a szünetben pedig kettővel jobban állt.

Hugo Descat vezérletével jól indította a második felvonást a vendégcsapat, a hazaiak ráadásul bokasérülés miatt elveszítették egyiptomi jobbátlövőjüket, Omar Jahját. Ennek ellenére – elsősorban hatékony védőmunkájuknak és Sterbik további bravúrjainak köszönhetően – őrizték vezetésüket, de elhúzni nem tudtak.

A veszprémiek támadásban jelentősen visszaestek, húsz perc alatt mindkét csapat csupán hat gólt tudott szerezni. Több mint hat percig 22-20 volt az állás, erről a házigazdák mozdultak el. Az utolsó perc előtt a franciák – horvát kapusuk, Marin Sego védéseire alapozva – felzárkóztak egy gólra, de mivel több gól nem született, a Veszprém minimális különbséggel nyert, és megszerezte a második helyet a csoportban.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovén jobbszélsője, Dragan Gajic lett hét góllal, a túloldalon Hugo Descat hatszor volt eredményes. A meccs legjobbjának Sterbik Árpádot választották, mivel 27 lövésből 14-et kivédett.

A két csapat 16. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 11. sikere.

A kilenc győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém jövő szombaton az ukrán Motor Zaporizzsja, a kilenc sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel álló Szeged pedig ugyanazon a napon a spanyol Barcelona otthonában zárja a csoportkört. Amennyiben a csongrádiak nem szereznek több pontot, mint a Paris Saint-Germain, a negyeddöntőben a Veszprémmel találkozhatnak.

Eredmény, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 24-23 (16-14)

A B csoport állása:
1. THW Kiel (német) 20 pont
2. Telekom Veszprém 18
3. PGE Vive Kielce (lengyel) 16
4. Montpellier HB 15
5. FC Porto Sofarma (portugál) 12
6. Vardar Szkopje (északmacedón) 11
7. Meskov Breszt (fehérorosz) 8
8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4

szerdán játszották:
A csoport: Flensburg-Handewitt (német) – MOL-Pick Szeged 34-26 (17-11)

Az állás:
1. Barcelona (spanyol) 24 pont,
2. Paris Saint-Germain (német) 20 (407-363)
3. MOL-Pick Szeged 20 (381-340)
4. Flensburg-Handewitt 13 (359-353)
5. Aalborg HB (dán) 13 (386-392)
6. RK Celje PL (szlovén) 6
7. PPD Zagreb (horvát) 5
8. Elverum (norvég) 3

 

fotó:  MTI/Bodnár Boglárka