Egyre népszerűbb Magyarország első virtuális edzőterme

Hódít a moveplay.hu

42 mozgásformában, 1200 edzésvideót és 200 szakmai kiadványt tett elérhetővé térítésmentesen a Magyar Szabadidősport Szövetség a Moveplay elnevezésű programján keresztül, ezzel Magyarország legnagyobb online mozgástartalom bázisát hozta létre, és működteti a felhasználók legnagyobb örömére. Az egyedülálló, egészségügyi prevenciót is érintő szakmai projekt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága támogatásával valósulhatott meg – adta hírül a Magyar Szabadidősport Szövetség.

A Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila olimpiai bajnok úszó és sportvezető, így emlékezett vissza a Moveplay Program előzményeire:

amikor a pandémia második hulláma egyértelművé tette, hogy Szövetségünk a legtöbb, előre eltervezett projektjét nem fogja tudni végrehajtani a vírusjárvány előrehaladott állapota miatt, kollégáinkkal úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy nagy kalandba, és házhoz visszük a mozgást akár minden magyar állampolgár otthonába. Nem kell hozzá más – mondtuk – „csak” egy keretrendszer, innovatív gondolkodású sportszakemberek és sportszervezők, meg egy rugalmas módszertan. Így jött létre a Moveplay platform, amely projekt még bennünk is nagyon friss, lévén 2021.június 30-ig vállaltuk az egészségügyi államtitkárság felé az indikátorok és szakmai megvalósulások aktív időszakát. Ami örömteli, hogy már most, a program vége előtt egy hónappal nagyon nagy sikert élhetünk meg, hiszen a két hónapja nyilvánossá tett felület tartalmait már most több ezren töltötték le, és hasznosítják az online mozgástartalmakat

Egy gyors és felhasználóbarát regisztráció után bárki térítésmentesen böngészhet és szörfölhet a több mint 1000 érdekes és szakmailag releváns online mozgástartalom és szakmai kiadvány között. A mozgásformák kiválasztásánál kiemelt szempont volt, hogy kerüljenek beemelésre olyan sportágak és mozgásformák, amelyek nem annyira népszerűek és ismertek, annak érdekében, hogy minél szélesebb körből választhassanak a mozogni vágyok.

Így végül 42 mozgásformában 1200 videó, valamint több mint 210 szakmai kiadvány segíti a Moveplay felhasználóit abban, hogy akár előre megtervezett edzésvariációkat vegyenek igénybe, térítésmentesen, a MASPORT www.moveplay.hu platformján keresztül.

Czene Attila büszke a Szövetség munkatársaira és a szakmai partnerekre, mert elmondása szerint az nem kérdés, hogy előre kidolgozott koncepció mentén ennyi online mozgástartalom egy helyen még nem került összegyűjtésre, és mivel a Szövetség nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a Moveplay felületen keresztül elérhető tartalmak komplex módon támogassák a felhasználókat, így az edzésvideók mellett a szakmai kiadványok egyaránt rávilágítanak egy-egy mozgásforma egészségügyi hátterére, valamint az adott mozgásforma kialakulására, történetére és érdekességeire. A Szövetség célja, hogy a visszajelzések és tapasztalatok leszűrése után a jövőben bővítse a mozgásformákat, és a Moveplay, jelenleg is alkalmazott módszertana mentén, folyamatosan vonjon majd újabb és újabb sportágakat, valamint egészségfejlesztésre alkalmas mozgásformákat.

fotó: Hatlaczki Balázs