Együttműködési megállapodást írt alá a MOB és a sportújságíró-szövetség

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a jövőben kétmillió forinttal támogatja a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kezelt Csillag Imre Ösztöndíjprogramot – erről írt alá együttműködési megállapodást a két szervezet elnöke, Kulcsár Krisztián és Szöllősi György pénteken, a MOB székházában.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapjának péntek esti tájékoztatása szerint a Csillag Imre Ösztöndíjprogramot két esztendeje hozta létre az MSÚSZ azzal a céllal, hogy anyagilag hozzájáruljon a magyar vonatkozású külföldi sporteseményekről tudósító hazai sportújságírók utazásaihoz, szállásköltségeihez. Az MSÚSZ korábban a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével kötött megállapodást. A most aláírt szerződés a többi olimpiai sportág számára ad lehetőséget. Az olimpiai mozgalommal együttműködő MSÚSZ programjának támogatásáról a MOB elnöksége a június 20-ai ülésén döntött.

A MOB elnöke elmondta, az elnökség tagjai szívesen álltak a kezdeményezés mellé, hiszen a testület és az olimpiai mozgalom számára is fontosak a sportújságírók. „A MOB-nak elengedhetetlen, hogy együttműködjön a sportsajtó munkatársaival, partnerei legyenek egymásnak. Bízunk benne, hogy az ösztöndíjprogram minél több újságírónak ad lehetőséget szakmája gyakorlásához, az eseményekre való utazásához, külföldi tudósításához; egyben az olimpia szellemiségének, eszméjének tolmácsolásához, sportolóink, olimpikonjaink népszerűsítéséhez” – fejtette ki Kulcsár Krisztián.

A MOB támogatása jelentős segítséget jelent a kollégák számára. Annak elnyeréséhez az adott szerkesztőségnek vagy az eseményről tudósító sportújságírónak pályázatot kell benyújtania. Fontos szempont, hogy a nyertes pályázónak, szerkesztőségének vagy magának a sportújságírónak bizonyos önrészt kell vállalnia. A támogatás a hazai kollégáknak jelent nagy segítséget az olimpiai sportágak magyar vonatkozású külföldi versenyeiről szóló anyagaik elkészítéséhez, és újdonságként a határon túli magyar sportújságíróknak akkor, amikor magyarországi viadalokról tudósítanak” – magyarázta Szöllősi György.

A MOB elnöksége korábban arról is határozott, hogy az ösztöndíjpályázatokat elbíráló háromfős testületbe Molnár-Bánffy Kata marketing és kommunikációs főtanácsadót delegálta; a grémium tagja az MSÚSZ részéről Szöllősi György elnök és Deák Zsigmond elnökségi tag.

Mint ismeretes, a két szervezet esztendők óta hagyományosan együttműködik az Év Sportolója Gála megrendezésében is.

A pályázatokról részletek a http://sportujsagirok.hu/csiop/ oldalon olvashatók.

fotó: mob.hu

Vélemény, hozzászólás?