Együttműködik a BHSE és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Fontos együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) és a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE). A szerződést az egyesület megbízásából Gergely István ügyvezető elnök, a szövetség részéről pedig Lengyel Lajos elnök látta el kézjegyével.

A BHSE és az MSOSZ szerdai közlése szerint az együttműködés a speciális olimpikonok esélyegyenlőségének sport terén történő növelése, a fogyatékkal élő személyek sportját irányító szakemberek szakmai képzésének bővítésében való közreműködés, a speciális sportolók számára rendezett sportesemények szakmai és tárgyi színvonalának emelése érdekében, továbbá az értelmi fogyatékossággal élő emberek iránti társadalmi szolidaritás és az integráció erősítésében valósul meg.

A BHSE támogatást nyújt az MSOSZ sportolóinak világversenyekre való felkészülésében, edzőtáboroztatásában, közös médiaszerepléseket, kölcsönös megjelenéseket, promóciókat valósítanak meg.

Szeretnénk ezt a dokumentumot tartalommal megtölteni. Örömünkre szolgál, hogy olyan nagy hagyományokkal bíró, patinás egyesülettel írhatunk alá együttműködési szerződést, amely már hosszú-hosszú ideje bizonyította fogékonyságát és nyitottságát a fogyatékkal élők világa felé. Évek óta támogat minket a klubvezetés a kosárlabda csarnok, illetve a tornacsarnok versenyhelyszíneivel, amit szívből köszönünk, de még több fronton is együtt kívánunk működni” – hangsúlyozta Lengyel Lajos MSOSZ elnök.

Ez a megállapodás kötés szerződéses formában viszi tovább azt az együttműködést, ami a két szervezet közt eddig is megvolt. A jövőben is szeretnénk támogatni a fogyatékkal élő sportolókat minden olyan létesítményi lehetőséggel, melyeket biztosítani tudunk saját versenyzőink számára is. Bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulunk az általuk kitűzött célok eléréséhez.” – emelte ki a BHSE ügyvezető elnöke, Gergely István.

Az elnökök mellett az együttműködés aláírásánál tiszteletét tette még a klub székházában:

  • Kunszt Gábor a BHSE örökös tiszteletbeli elnöke
  • Imre Géza, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző, a BHSE sportszakmai igazgatója
  • Wiesnerné Oravecz Éva, az MSOSZ társelnöke
  • Mednyánszki Szilvia, világbajnok kajakos, az MSOSZ munkatársa

Budapesti Honvéd Sportegyesület

A Budapesti Honvéd Sportegyesület 2019-ben ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját, 14 szakosztállyal és 8 szakággal rendelkezik. Az elmúlt 30 év olimpiai pontszámítása alapján Magyarország legeredményesebb klubjaként céljuk, hogy Budapest és az ország első számú sportegyesületeként mindenki számára megteremtsék a mozgás és az egészséges életmód szabadságának élményét. A legjobbak akarnak lenni, a legjobbak között az utánpótlásnevelésben is. A BHSE a magyar sport nagy hagyományokkal rendelkező sportegyesülete, amely szervezet együtt kíván működni a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel, az általa képviselt személyek sportolási helyzetének, versenyeztetésének javítása érdekében.

#csakahonved

„Neveljük Együtt A Jövő Bajnokait!”

 

Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Az 1989-ben alapított szövetség (MSOSZ) célja többek között elősegíteni a Magyarországon élő értelmi fogyatékossággal élők sportolását, erősíteni társadalomba való beilleszkedésüket, elfogadásukat- elsősorban sporttevékenységeiken keresztül, továbbá nagyobb társadalmi nyilvánosságot nyerni az értelmi fogyatékossággal élők sport – és ehhez kapcsolódó egyéb tevékenységeinek.

Az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezete 1968-ban jött létre Washington D.C.-ben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1988-ban ismerte el a Speciális Olimpia Mozgalmat – mint a világ egyetlen sportszervezetét, amely a nevében viselheti az olimpia kifejezést.

A Speciális Olimpia Mozgalom küldetése, hogy a nyolcéves és annál idősebb, értelmi fogyatékossággal élő emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző téli és nyári sportágakban.

A nemzetközi szervezetnek 1989 óta létezik magyar szövetsége, amely tervezi, szervezi és bonyolítja az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek rendszeres edzés- és versenyprogramját.

Az elmúlt évek nagy sikereihez, a Téli Világjátékokon, Európa-bajnokságokon, és legutoljára a 2019-ben Abu Dhabiban és Dubajban megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon elért kiváló eredményekhez (32 arany, 26 ezüst, 11 bronzérem) az együttműködő partnerek segítsége, támogatása nélkülözhetetlennek bizonyult a szövetség részére.

„Engedd, hogy győzzek; de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!” – ez a Speciális Olimpia mozgalom sportolóinak hivatalos esküszövege, amit versenyek előtt tesznek.