Ekler Luca sprintszámban ezüstérmet szerzett a para-atlétikai vb-n!

Ekler Luca távolugrásban szerzett aranyérme mellé ma egy ezüstöt szerzett a T38-as kategória 100 méteres síkfutásában.

A Magyar Paralimpiai Bizottság kedd esti tájékoztatása szerint a Para Atlétikai Világbajnokság hatodik napján került sor a T38-as kategória 100 méteres síkfutás döntőjére. Magyarországot Ekler Luca képviselte a sprintszámban. A mezőny legjobbja, a világcsúcstartó brit Sophie Hahn a hetes pályán futott, Ekler Luca a második legjobb idővel a négyes pályát kapta. A két rivális nem közvetlenül egymás mellett futott, de így is jól tudtak egymásra figyelni. Ekler Luca felszabadultan, ugyanakkor dinamikusan versenyzett és egyéni csúccsal, 12.89-es eredménnyel a második helyen végzett. Szalma László tanítványa újabb érmével bebizonyította, a magyar atlétáknak ott a helyük a világ élvonalában.

Végeredmény:
100 méteres síkfutás (T38)
1. Sophie Hahn (GBR) 12:38 WR
2. Elker Luca (HUN) 12.89 PB
3. Rhiannon Clarke (AUS)12.94

A Magyar Csapat eddig egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett a Para Atlétikai Világbajnokágon. A versenyzőink három kvótát is gyűjtöttek a 2020. évi Paralimpiai Játékokra: Ekler Luca, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett már biztosan ott lesz jövőre a paralimpián.

A folytatásban holnap Ekler Luca 200 méteres síkfutásban indul magyar idő szerint 16:05-kor. A rajtlista a következő linken található: https://www.paralympic.org/dubai-2019/schedule/info-live-results/atdu19/eng/at/engat_athletics-results-women-s-200m-t38-1-01.htm

 

#dubai2019 #roadtotokyo #magyarparalimpiaicsapat #EklerLuca #LucaEkler #magyaratletika #atletika

fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság