Életigenlő könyv – A magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái

Vörös Csaba A magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái című könyvét többek között azzal a céllal írta, hogy mosolyt csaljon az olvasói számára, amire a mostani időkben különösen nagy szükség van.

Szerdán mutatták be a magyar asztaliteniszsport 73 világbajnoki címének a történetét feldolgozó kötetet, amelyben Vörös Csaba nem az egyes mérkőzések alakulását boncolgatta, hanem azok hátterét kívánta megvilágítani humoros formában – számolt be a magyar szövetség.

„Eléggé nehéz világban élünk most, ki tudja, hány hullámát érjük még meg a járványnak, és pont ez volt az apropója annak, hogy egy szórakoztató, életigenlő könyvet írjak. Az ember bármikor leveheti a polcról, és kiszakadhat vele ebből a nyomasztó világból egy másik, mondhatni mesevilágba belekerülve” – beszélt a motivációjáról Vörös Csaba, aki szerint könyvének főszereplői szórakoztató figurák, egyben nagyon jó emberek voltak.

Természetesen nem maradhatott ki az alkotásból Jónyer István sem.

„Nagyon örülök, hogy elkészült ez a könyv, lesz az utókornak egy olvasmányos mű rólunk, remélem, tanulnak is belőle – mondta a négyszeres világbajnok legenda, majd a szövetségi kapitányukat méltatta. – Mi mindig magunkat adtuk, megmaradtunk egyszerű fiúknak, sosem voltunk nagyképűek. Mondjuk, ha azok lettünk volna, azt Berczik Zoli azonnal le is verte volna. Az ő keze alatt megtanultunk mindent, viselkedni, edzésekre pontosan járni, és a fiatalságnak megmutatni, hogy valószínűleg így néz ki egy jó sportoló.”

A könyvbemutatón részt vett a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, akinek elsőként a felelősség jutott eszébe Vörös Csaba alkotásáról.

„Büszke vagyok arra az örökségre, amit ez a könyv megpróbál összefoglalni és bemutatni – kezdte Nátrán Roland. – Ez az örökség azt mutatja, hogy milyen felelősségük van a jelenlegi és a jövendő generációknak a tekintetben, hogy ezt az örökséget kell folytatniuk. Én abban bízom, hogy ez a könyv egy nyitánya annak a sorozatnak, amely mondjuk öt-tíz évenként az asztalitenisz történetéről íródik újabb és újabb sikerekről.”

 

fotók: MOATSZ