Elindult a magyar atléta válogatott az olimpiára

A magyar atléta válogatott első csoportja útra kelt a XXXII. nyári olimpiai játékokra.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a népes csapat elutazott Tokba. 19 résztvevő sportolóval a magyar atléta válogatott az egyéni sportágak között a második legnépesebb delegáció a magyar keretben.

Ez az első csoportunk, ami útra kelt, egy meglehetősen népes, 23 fős csoport, amely először Tochigibe megy akklimatizációs edzőtáborba. Ez egy régi kapcsolat közöttünk, már a 2015-ös pekingi világbajnokság előtt is itt edzőtáboroztunk. Nagy örömünkre szolgált, amikor az olimpiai bizottságon keresztül megkerestek bennünket, ezúttal is szívesen megyünk hozzájuk. Július 26-án és 28-án érkezik hozzánk még egy-egy csoport, ők már egyből az olimpiai faluba érkeznek. Egyedül a gyaloglóknak lesz egy picit más ez, mert őket központilag a helyi szervezőbizottság szállítja át az olimpiai faluból Szapporóba, ahol a versenyük lesz” – mondta Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója még a budapesti reptéren az első, július 30-i versenynapig a mieinkre váró menetrendről.

(Az atlétákkal egyszerre érkezett a reptérre Fucsovics Márton is, aki csatlakozott a válogatott tagjaihoz egy közös fotóra, fotó: MASZ)

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke elmondta, hogy egy ennyire nehéz helyzetben nem lenne jó konkrét célokat megfogalmazni az atléták felé:

A csapaton belül mindenkinek saját magával szemben megvan az elvárása, nekem egy ennyire szokatlan helyzetben, mint ami az elmúlt másfél évet jellemezte, nincs semmi konkrét célkitűzésem feléjük. Nem tudjuk, hogy mi van kint, hogy lesznek a dolgok Japánban. Számomra elsősorban az a legfontosabb most, hogy érkezzenek meg szerencsésen, minden csomagjukkal együtt. Bízzunk benne, hogy egészségesek maradnak, az, hogy egy ilyen nehéz helyzetben mi jön ki, majd a következő két hétben a televízió előtt ülve megtudjuk.”

 

fotó: MASZ