Elkészült az OTP Bank Liga első három fordulójának menetrendje

Az OTP Bank Liga 2020-2021-es idénye augusztus 14-én, pénteken az MTK Budapest és Ferencváros örökrangadójával kezdődik meg.

Az MLSZ Versenybizottsága a csapattokkal és a mérkőzéseket közvetítő M4 Sporttal történő egyeztetéseket követően kitűzte az OTP Bank Liga első három fordulójának kezdési időpontjait – számolt be az mlsz.hu.

Az igen zsúfolt augusztusi bajnoki program összeállításában figyelembe kellett venni, hogy az UEFA augusztus  folyamán rendezi a Bajnokok Ligája és az Európa-liga előző idényének negyeddöntőit, elődöntőit és döntőit. Az európai szövetség szabályai szerint ezen mérkőzések időpontjaiban az országos szövetségek nem rendezhetnek bajnoki- és kupamérkőzéseket, ezért az OTP Bank Liga-összecsapások kezdési időpontjait is ennek megfelelően alakította ki a szövetség.

A Versenybizottság úgy állította össze a programot, hogy az M4 Sport (egy esetben a Duna World) mindegyik mérkőzést élőben közvetíthesse az első három fordulóból, valamint figyelembe vette az európai kupasorozatok selejtezőiben érdekelt csapataink nemzetközi programját is.

Az OTP Bank Liga 1-3. fordulójának programja:

1. forduló

Augusztus 14. péntek

18:15 MTK Budapest – Ferencváros

Augusztus 15. szombat

16:30 Paksi FC – Újpest FC
18:35 ZTE FC – MOL Fehérvár FC

Augusztus 16. vasárnap

16:55 DVTK – Mezőkövesd-Zsóry FC
19:00 Puskás Akadémia FC  – Budapest Honvéd

Augusztus 17. hétfő

19:00 Budafoki MTE – Kisvárda Master Good

2. forduló

Augusztus 21. péntek

16:30 Mezőkövesd-Zsóry FC – ZTE FC
19:00 Budapest Honvéd – MTK Budapest

Augusztus 22. szombat

16:30 Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia FC
18:45 Ferencváros – DVTK
21:00 MOL Fehérvár FC – Paksi FC

Augusztus 23. vasárnap

17:45 Újpest FC – Budafoki MTE

3. forduló

Augusztus 28. péntek

20:00 DVTK – MTK Budapest

Augusztus 29. szombat

18:15 ZTE FC-Ferencváros
20:30 Paksi FC – Mezőkövesd-Zsóry FC

Augusztus 30. vasárnap

17:45 Puskás Akadémia – Újpest FC (M4 Sport)
17:45 Budafoki MTE – MOL Fehérvár FC (Duna World)
20:00 Budapest Honvéd – Kisvárda Master Good

Hármat lehet cserélni a bajnoki mérkőzéseken

A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB – a COVID-járvány által előidézett helyzetre reagálva – májusban változtatott a cserékre vonatkozó szabályokon, és lehetőséget adott arra, hogy a csapatok három helyett ötöt cserélhessenek a mérkőzéseken. A Magyar Labdarúgó Szövetség élt a szabályváltoztatás adta lehetőséggel, mivel a bajnokság hajrájára a megszokottnál rövidebb felkészülési idő állt a csapatok rendelkezésre, a játékosok pedig a szokásosnál nagyobb terhelést kaptak, hiszen több héten át háromnaponként léptek pályára.

Miután a következő idény az évek óta szokásos menetrend szerint kezdődik meg, és a csapatoknak is megfelelő felkészülési idő áll rendelkezésükre a bajnoki rajt előtt, jelenleg nem indokolt különleges szabályok alkalmazása, ezért a csapatok a különböző versenysorozatokban három cserét hajthatnak végre a mérkőzéseken. Az IFAB által megteremtett lehetőség ugyanakkor továbbra is érvényben marad, így a járványhelyzet romlása esetén a szövetség mérlegelni fogja az öt csere visszaállításának lehetőségét.

Ami a félidőnkénti egészségügyi szünetet illeti, a mérkőzéseken 30 Celsius fok fölött a játékvezetők ivószünetet rendelnek el.