Elkezdődött Jász–Nagykun–Szolnok megyében a sportélet újbóli beindítása a vakoknál

Nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá a Fogyatékkal Élők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportszövetsége (FÉS) és a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete (JNSZMVAKOK).

A két szervezet munkakapcsolata már hosszú évekre nyúlik vissza, de a mostani együttműködési szerződés megkötésével mind a két szervezet elnöke reménykedik abban, hogy összefogásuk révén még több sportolni vágyó fogyatékossággal élő személyt tudnak bevonni majd a megyei sportéletbe, a szabadidő és a versenysport terén. A sport és a rendszeres testmozgás minden ember számára egy fontos és hasznos tevékenység éljen bármilyen fogyatékossággal.

Egyesületünk már korábban is tagja volt a FÉS-nek, és néhány eseményükön már a múltban is részt vettek Egyesületünk tagjai. Személy szerint is fontosnak tartom az egészséges életmódot és a rendszeres sportolást – kezdte Pesti Zoltánné a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

Tagjaink közül többen jeleskednek különböző sportágakban. Most elkezdtünk tagjaink körében egy igényfelmérést a sport területén és ennek tükrében folytatjuk majd az Egyesületünk sportkoncepciójának további fejlesztését. Célunk, hogy a Fogyatékkal Élők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportszövetségének minél több eseményen részt vegyünk, biztosítva ezzel tagjainknak a mozgás örömét és a szabadidő hasznos eltöltését – zárta szavait Pesti Zoltánné.

Auner Zoltán, a Fogyatékkal Élők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke a következőképpen nyilatkozott az együttműködésről.

A FÉS elnökeként számomra nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb fogyatékossága élő ember sportoljon és mozogjon rendszeresen a megyében, éljen bármilyen fogyatékossággal is, éppen ezért örömmel tölt el, hogy a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületével sikerült egy együttműködési megállapodást is kötünk – mondta az együttműködés kapcsán Auner Zoltán.

A közös sportoláson túl, úgy gondolom, hogy a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület a FÉS szemléletformáló tevékenységbe is be tud majd kapcsolódni a jövőben – tette hozzá Auner Zoltán.

Zana Anita, (JNSZMVAKOK)