Elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat a Teqball

A Teqball Smart asztala nyerte Termék kategóriában a Magyar Formatervezési Díjat.

A Teqball már komoly nemzetközi sikereknek örvend, népszerűsége folyamatosan növekszik világszerte. A Teqball Smart asztallal pedig a rá épülő sportok könnyedén tömegsporttá válhatnak Magyarországon – derült ki a pénteki közleményből.

Az október 3-án, a Hagyományok Házában átadott Magyar Formatervezési díjat Palásthy István, a Teqball asztalok gyártásáért felelős műszaki igazgatója vette át Prof. Dr. Palkovics László minisztertől (Innovációs és Technológiai Minisztérium). A Magyar Formatervezési Díj a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítményt ismeri el, és minden év kora tavaszán hirdetik meg termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriában.

A Teqball 100%-ban magyar fejlesztésű sporteszköz, magyar alapítókkal és magyar céges háttérrel. Jelenleg már több, mint 110 országban van jelen és viszi el a magyarok innovációs hagyományait és sportszeretetét. Mára a Teqball ívelt asztalára már nyolc különböző sportág épül,amelyből három parateq sport. A sportágak hatalmas lendülettel fejlődnek, egyre több nemzeti szövetség alakul és csatlakozik a teq-családhoz világszerte. A sporteszköz így nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is tömegeket mozgat meg: ezt a víziót tűzték ki maguk elé a magyar alapítók, Borsányi Gábor, Gyattyán Görgy és Huszár Viktor.

Az első Teqball asztal, a One 2015-ben jelent meg, és új, futball alapú sportágat hozott létre. Forradalmasította a felkészülést, javítja és csiszolja a technikai tudást és fejleszti az állóképességet mind a profi focisták, mind pedig az amatőr sportbarátok számára. Ezt követte 2017-ben az asztal mobil verziója, a Smart, amely már összehajtható, mobil és az egyik oldal felhajtásával alkalmas egyéni gyakorlásra is.

A Teqball nagyszerűségét az adja, hogy kortól, nemtől, tudásszinttől függetlenül bárki használhatja, ezért tömegsportként is nagyban hozzájárulhat a lakosság egészséges életmódjának fejlesztéséhez. A most Magyar Formatervezési Díjat nyert Teqball Smart asztal pedig kimondottan alkalmas erre a szerepre.” – mondta Borsányi Gábor, a Teqball egyik alapítója.

A Magyar Formatervezési Díj odaítélése során értékelik a formai minőséget, az újszerűséget, eredetiséget, a versenyképességet, a kivitelezés minőségét, a felhasználóbarát kialakítást, és a környezetvédelmi, illetve környezetbarát szempontok érvényesülését. A pályázatokat az évente felkért nemzetközi bírálóbizottság két fordulóban értékeli, a díjazott munkák alkotói oklevélben részesülnek. Az innovációs és technológiai miniszter által meghirdetett nyilvános díjpályázat a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését hivatott elősegíteni.

Az érdeklődők a Design Hétkeretein belül a Magyar Formatervezési Díj 2019 kiállításon megtekinthetik a Teqball Smart asztalt és az idén díjazott termékeket.