Elrajtolt a maraton Magyarország legnagyobb szabású sporteseményén

Ma reggel 9 órakor eldördült a 33. SPAR Budapest Maraton® rajtpisztolya és közel 13.000-en indultak el, hogy éniben, párban vagy csapatban teljesítsék a 42,2 kilométeres távot. Számos sportoló, politikus és művész is fut ma: Szijjártó Péter külügyminiszter élete első maratonját futja, Kele Géza, a BSI futónagykövete már a 175. érmét gyűjti be és négyes váltóban elindult a HBO sikersorozata, az Aranyélet is.

A BSI vasárnap reggeli közlése szerint 2 napos 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra összesen 33.500 nevezőt regisztrált a szervező Budapest Sportiroda. Ez a létszám meghaladja a tavalyi nevezéseket így lett az idei fesztivál  minden idők legnagyobb hazai szabadidős sporteseménye.

A külföldről érkezettek száma is rekordot döntött, 96 országból 5.100 külföldi állt a rajthoz ma reggel. Legtöbben idén is Franciaországból, Nagy Britanniából és Németországból érkeztek. A legidősebb maratont futó férfi, a 80 éves, budapesti Richter Ferenc. A legidősebb maratoni női induló, a 69 éves, belga Claudia Farnaud. 30. alkalommal teljesíti a Budapest Maratont a fóti Lengyel László.

A mezőnyben fut többek között Maráz Zsuzsa, a 2018-as Spartathlon női győztese, Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Epres Attila, az Örkény Színház színésze és Puskás Tamás a Centrál Színház igazgatója.

A Budapest Sportiroda 1.600 fős szervező csapata 12 frissítő állomáson 7.000 liter izotóniás itallal, 60.000 liter poharas vízzel, 300 kg szőlőcukorral, 33.000 db banánnal, 4 zuhanykonténerrel és több mint 180 mobil WC-el segíti a sportolókat. 35 zenei ponton pedig zenével, bulival és lelkes szurkolókkal várják a sportolókat, hogy segítsenek nekik átlendülni a holtpontokon.

További információ:

www.sparbpmaraton.hu

fotó: BSI