Elrajtolt az Allianz és az olimpiai és paralimpiai mozgalom nyolc évre szóló, globális együttműködése

Hosszútávú együttműködést kötött az Allianz és az olimpiai, valamint paralimpiai mozgalommal 

Január 1-jén hivatalosan is kezdetét vette az Allianz, valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalmak közötti nyolcéves globális együttműködés, amely a paralimpiai mozgalommal 2006 óta fennálló közös munka örökségét viszi tovább – adta hírül hétfőn a biztosító társaság.

“Az Allianz büszke arra, hogy az olimpiai és paralimpiai mozgalmak »globális biztosítópartnere« lehet” – nyilatkozta Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója. – „Az Allianz számára fontos a sport ökoszisztéma támogatása, mert a vállalat és a sport világa ugyanazokat az értékeket, a kiválóságot, barátságot, befogadást és tisztelet tartja fontosnak. Az Allianz egésze, mind a 148 000 munkavállalónk és 100 000 biztosítási tanácsadónkegyaránt rendkívül lelkes, hogy tudását és szakértelmét a sportolók, a családtagjaik és a sportolói ambíciók szolgálatába állíthatja.

A biztosító az együttműködés 2018 szeptemberi bejelentése óta négy kísérleti piaconAusztráliában, Kínában, Franciaországban és Spanyolországbanszólította meg a szurkolókat, a sportolókat, a csapatokat és a munkavállalókat egészségmegőrzési kezdeményezésein keresztül. Az Allianz, az Ausztrál Olimpiai Bizottság jóllét tematikájú hetén ismertette, hogy mit tehetünk mentális egészségünk fejlesztése érdekében.

Az Allianz a 2024-es párizsi olimpiai játékok szervezőbizottságával is együttműködött, és közösen arra ösztönözték a munkavállalókat, az ügyfeleket és a partnereket, hogy sétáljanak és fussanak a „Club Paris 2024” kezdeményezés zászlaja alatt. A program mozgásra buzdította az embereket, hogy a tömegsporton keresztül ők is részesei legyenek az olimpiai játékoknak. Az Allianz a világ minden táján bővíti helyi kezdeményezéseit, amelyeken keresztül kapcsolatba léphet a sportolókkal és a szurkolókkal egyaránt. A globális biztosító többek között lehetőséget kínál ügyfelei és a munkavállalói számára, hogy fussanak az olimpiai fáklyával, amely majd a 2022-es Pekingi Téli Olimpiai Játékok nyitó ünnepségén az olimpiai lángot is fellobbantja majd. Emellett az Allianz sporttáboraiban a fiatalok különféle sportágakat próbálhatnak ki, barátságokat köthetnek, és a sportolókkal is találkozhatnak, melynek keretében megismerkedhetnek az olimpiai mozgalom szellemiségével és értékeivel. A vállalat ezenkívül egyedi biztosítási megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatja mindkét mozgalmat.

Csapataink az új megállapodás 2018-as bejelentése óta együttműködnek a legfontosabb kísérleti piacokkal a sportolók és az olimpiai mozgalom felkarolása érdekében” – számolt bea fejleményekről Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. – „Az új olimpiai év kezdetével mindannyiunkat nagy lelkesedéssel tölti el, hogy végre teljes lendülettel belevethetjük magunkat az Allianz-cal folytatott globális együttműködésbe.

Az Allianz világméretű platformot biztosít a sportolók és a paralimpiai mozgalom értékei számára. Nagyon várjuk, hogy a közös munka új szakaszba lépjen” – tette hozzá Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke.

Az együttműködés a 2021–2028-as időszakra szól.

További részletek az Allianz weboldalán olvashatók.