Első alkalommal futóversenyen a Mapei Kft.

Mára nemcsak regionálisan, de a Balaton parti megyék között is az egyik legdinamikusabb sporteseménnyé nőtte ki magát a II. Mapei Szigligeti Félmaraton. Idén – több, mint 2800 regisztrációt követően – a verseny előtt 2 héttel az utolsó nevezés is elkelt, ezzel elérve az idei évre meghirdetett 2000-es létszámlimitet.

A szervezők tájékozattása szerint a verseny védett természeti környezete miatt a szervezők nemcsak izgalmas útvonalakkal, hanem számos környezetvédelmi programmal is készültek. A hangulatos szigligeti strandról induló verseny nagy része a Balaton parton haladt bicikliúton és közúton. A profi és az amatőr futókat 6, 9, 21 kilométeres távok, továbbá páros és trió kategóriák várták.

Európai szinten is első alkalommal adta nevét a MAPEI építőipari vállalat egy futóversenyhez. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy környezettudatosság és a fenntartható fejlődés jegyében  tervezni és építkezni felelős választást kíván, hiszen termelünk, gyártunk, építünk, de közben minden létező eszközzel és tudásunkkal meg kell őriznünk a környezetet, a bolygót, vigyáznunk kell a saját és gyermekeink egészségére.

A minden tudásunkkal történő segítség magában foglalja azt is, hogy példát adjunk az embereknek, hogy egészségüket megőrizve tudják élni az életüket az általuk megálmodott és megalkotott épületben.” – mondta Markovich Béla a rajt előtt.

A Mapei Kft. küldetéséhez híven csatlakozott a sporteseményhez névadó szponzorként, de ezen túlmenően közel 30 Mapei kolléga és Mapei partner is futócipőt húzott, hogy mindenki a számára megfelelő távon bizonyíthasson.

Az esemény számára kiemelt elismerés, hogy a Mapei Szigligeti Félmaraton fővédnökségét dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony viselte, érdemesnek találva a versenyt és törekvéseit.

A rendezvényt több kiemelkedő sportoló is megtisztelte jelenlétével, köztük minden idők legjobb 24 órás férfi magyar vb csapata, a belfasti 4. helyezett: Csécsei Zoltán, Rudolf Tamás és Halama Levente, a 24 órás világbajnokság női csapata: Kádár Kitti, Vágó Boglárka és Elek Dóri, amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese Dr. Lubics Szilvia, Túróczi Réka Ironmom, Makai Viktória többszörös „Év Ultrafutója”-díjas sportoló.

További fotók a II. Mapei Szigligeti Félmaratonról.

fotók: Gergely Zákány photography

 

Vélemény, hozzászólás?