Első alkalommal rendez hazánk nemzetközi tenisz versenyt speciális olimpikonok és partnerjátékosok részére

9 ország, 20 párosának részvételével rangos kontinentális tenisz versenyt rendez a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ), az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség (SOEE), a Toyota Motor Europe (TME), valamint a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) partnerségének köszönhetően.

A verseny különlegessége, hogy a párosokat egy-egy értelmi fogyatékossággal élő teniszező és egy partnerjátékos alkotja, akik együtt bizonyíthatják be, hogy a sportpályán eltűnnek a különbségek – adták hírül a szervezők.Kilenc nemzet vesz részt az eseményen. Résztvevő országok: Franciaország, Izrael, Románia, Szlovákia, Spanyolország, Monaco, Finnország, Magyarország és meghívottként Marokkó.

Szeptember 2-án délelőtt, a döntőket megelőzően, az úgynevezett Unified Experience programot bonyolítják le, amelyen a speciális olimpikon teniszezők mellett ismert sportolók és közéleti személyiségek is ütőt ragadnak az egyesített sport és az inklúzió jegyében

Megtiszteli jelenlétével az eseményt Fábián László, Berki Krisztián, Märcz Tamás, Szuper Levente, Gubacsi Zsófia, Várkonyi Attila és Ekler Luca is.

Az esemény neve: Speciális Olimpia Európai Egyesített Tenisz Meghívásos Verseny

Időpont: 2022. szeptember 1-4.

Helyszín: BVSC-Zugló Sportkomplexum

Cím: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.