Emelkedik a Tour de Hongrie összdíjazása

Csaknem tíz százalékkal emelkedik a Tour de Hongrie összdíjazása az elmúlt évhez képest: körülbelül kilencmillió forintnyi pénzdíj talál gazdára a 2019. június 11-én kezdődő elsőkategóriás nemzetközi kerékpárversenyen.

A szervezők közlése szerint Az egyes szakaszokon összesen csaknem egy-egymillió forint üti a jól szereplő versenyzők markát, az összetett verseny helyezettjei között pedig több mint hárommillió forintnyi pénzdíjat osztanak szét, euróban számolva. A pénzdíjazás mértékét a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályozza.

Természetesen ezen a szinten a szervezőknek nem csupán a pénzdíjakról kell gondoskodni: a körversenyen résztvevő csapatok szállását, ellátását és verseny közbeni utaztatásának költségeit is a Tour de Hongrie rendezői biztosítják, sőt, a prokontinentális klubok számára a felsoroltakon felül csapatonként több mint 600 ezer forintnak megfelelő, úgynevezett részvételi juttatást, vagyis rajtpénzt is kell biztosítani.

Ebben az évben húsz csapat – köztük négy prokontinentális klub (az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, a francia Cofidis, valamint az izraeli Israel Cycling Academy) – 140 kerékpárosa vesz részt a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a versenyzők hat nap alatt 890 kilométert tesznek meg a június 16-i székesfehérvári befutóig.