Emlékezés Karl Erik Böhnre, aki meghódította a magyarok szívét – videó

Álljunk meg egy pillanatra…
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt hunyt el a norvég kézilabdázó és edző, 2011 szeptemberétől haláláig a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, Karl Erik Böhn… KEB volt az első külföldi szakvezető a magyar válogatott élén.

A közvetlen személyiségével és a pozitív gondolkodásával a játékosok és a szurkolók kedvence lett..

A magyar válogatottal 2012-ben Eb-bronzérmet szerzett.

2013 januárjában leukémiát diagnosztizáltak nála. Ezután elkezdődött harc a betegség ellen. Decemberben jött a rossz hír. KEB bejelentette: a betegsége nem gyógyítható.

Azt tanultuk, hogy a boldogságot és az örömöt kell keresni az életben, míg a fájdalom és a nehézségek negatív dolgok. Szerintem ez nem így van, mindkettőt meg kell tapasztalnunk. Biztosan mondhatom, hogy az elmúlt évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézséggel, különösen, amikor karácsony előtt megkaptam a halálos ítéletemet. De január 3-án úgy éreztem, most vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nehéz elmagyarázni, hogy mi okozta ezt, de az átélt dolgok segítettek, hogy pozitívan viszonyuljak az élethez, és ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk – írta utolsó blogbejegyzésében Karl Erik Böhn. – Köszönöm a gyerekeimnek, az anyjuknak, az én édesanyámnak, a családnak, a kedvesemnek, a barátoknak, a szurkolóknak és a támogatóknak, hogy szebbé tették az életemet. Ezen felül fantasztikus támogatást és gondoskodást kaptam a kórházakban is.”

Végül fontos üzeneteket adott az olvasóknak:
Vigyázz a szeretteidre!”, „Éld az életed!”, „Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!

2014. Február 2-án örökre elment…

Soha nem felejtünk el, KEB! Emléke örök…

#keb #karlerikbohn #kezilabda #handball #mksz #magyarnoikezilabdavalogatott

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs