Erdei Zsolt számít az amerikai magyarok szurkolására

A szerdai sajtótájékoztató után rövid interjút készítettünk a világbajnok bunyóssal.

Mint ismert, közel egy év után újra a ringbe lép Erdei Zsolt. Madár november 20-án az Amerikai Atlantic Cityben tér vissza, az ellenfele a kenyai Samson Onyango lesz. A sajtótájékoztató után egy rövid interjút készítettünk Erdei Zsolttal.

Sportmenü: Három jelzőt teszek fel neked, melyik jellemző most rád: a motiváció, a sikeréhesség, vagy az öröm a boksz iránt?

Erdei Zsolt: Az öröm.

Sportmenü: Miért pont az öröm?

Erdei: Azért, mert örülök, hogy megint sikerélményem lehet benne, és ezért motivált vagyok.

Sportmenü: Már motivált vagy, farkaséhesen fogsz támadni a ringben. Milyen edzőkre számítasz, jellemben, szakmai oldalról, vagy egyszerre mindkettőt keresed?

Erdei: Erre a mérkőzésre egyszerűen csak egy edzőt keresek, de jó edzőt. A jó edzők ki vannak emelve, csak nem biztos, hogy el tudják vállalni. A megállapodásunk és reményeim szerint Fritz (Fritz Sdunek – szerk.) fogja irányítani a szakmai munkát, erre a mérkőzésre azonban rá nem számíthatok. Most sajnos nem tudtuk megtalálni a megfelelő edzőt, illetve még meg lehetne, azonban nem tudja beilleszteni ezt a programjába. Most az a legfontosabb, hogy egy olyan edzőt találjunk, aki úgy tud engem szakmailag ellátni a felkészülés során és a szorítóban, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból.

Sportmenü: Mit üzensz az amerikai magyaroknak, hiszen fontos neked, hogy legyen, aki neked adja a talpalávalót?

Erdei: Remélem, sokan ki fognak jönni. Tudom, hogy sok magyar él kint Amerikában. Bízom benne, eljut hozzájuk a hír, hogy egy magyar gyerek fog ringbe szállni, és ennek megfelelően sokan eljönnek majd a helyszínre is. Én csak azt szeretném kérni tőlük, hogy amennyiben értesülnek erről, akkor legyenek szívesek támogatni abban, hogy magyar szóval hívnak és hajráznak az amerikai arénában.